Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Разстреляният като мафиот посред бял ден в столичния квартал „Манастирски ливади“ бизнесмен Петър Христов е замесен в крупни далавери.

     Разстреляният като мафиот посред бял ден в столичния квартал „Манастирски ливади“ бизнесмен Петър Христов е замесен в крупни далавери. Той беше известен като „касиера“ на Цветан Цветанов, негова „дясна ръка“ и основен спонсор на ГЕРБ във Велико Търново. Такива публикации има в архива на нашата мейна група Скандално-Сензация още от 2013 г.
     
      http://skandalno.net/%d0%b3%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d1%81-179368/comment-page-1/#comment-628179
     
     
     
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2018/01/ubiistvo-biznesmen-1-e1515426163111.jpg
     
     
      Виж Тук! Гръмнатият тази сутрин бизнесмен Петър Христов напоследък бе затънал в борчове. Въпреки близките си финансови отношения с управляващата партия ГЕРБ, Христов задлъжня с милиони на чуждестранните си съдружници, разкриват негови бивши бизнес партньори.
     
      Преди години предприемачи от Израел се съгла¬сили да инвестират пари в мащабни строителни проекти, които Христов щял да ръководи заради връзките му с политици. Евреите обаче останали из¬лъгани и не могли да си върнат милиони¬те евро, които нале¬ли в касата на спонсо¬ра на ГЕРБ
     
      Петър Хрис¬тов е бивш виден представител на силовата групировка СИК за област Велико Търново. Стана извес¬тен като финансов бла-годетел на Мануела Горсова. Момичето се нуждаеше от скъпо лечение след като олимпийският шампион по кънки Мак¬сим Стависки едва не го уби пиян с джипа си и я остави във вегетиращо състояние до живот.
     
      През последните години Пе¬тър Христов бил в слож¬ни отношения с ръководството на ГЕРБ, въпре¬ки близкото си приятелство с Цветан Цве-танов разказват сигурни източници от Търново. От друга страна, публична тайна е, че Христов бил на „ти“ с бандити и мошеници от цяла България.
     
      Отлично информи¬рани от МВР разказват, че Петър Христов и Цве¬тан Цветанов се държали взаимно с компромати и затова никой от двама им досега не беше пострадал от подмолната война между двамата. Във Велико Търново уси-лено върви слух, че еди¬ният от 6-те апартамен¬та на Цветан Цветанов е платени подарен на физкултурника точно от Петър Христов и то малко преди ГЕРБ да дойдат на власт. Спо¬ред запознати, причини¬те за щедрия подарък били две:
     
      Първата- веднага щом вземе властта, Цветанов да се спре разработките, водени от години за ог¬ромни далавери срещу Петър Христов.
     
      Втората- Цветанов да направи Христов кмет на Търново или поне да сло¬жи негов човек на поста. Това щяло да даде на бизнесмена зелена светлина за об¬щите проекти с евреите и така той да върне борчо¬вете си. Самият Цветанов отговаря по гербаджийска линия за старата столица и винаги е избиран за депутат именно от там.
     
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2018/01/petar-hristov-cvetan-cvetanov.jpg
     
     
     
      Петър Христов с Цветан Цветанов
     
      Петър Христов е завършил военното училище във Велико Търново. По времето на комунизма бил състезател по карате, както и Бой¬ко Борисов. След като напуснал армията, станал продавач на сергия в града, но за кратко. Със зараждането на мутренските времена в началото на 90-те години дошло и не¬говото време. Христов станал охранител в столичната дискотека „Анаконда“ и едновременно с това завъртял търговия. През 1994 година вече се превърнал в ох¬ранителен бос. Фирмата му „Дито“ печелила обекти на кило из цялата страна.
     
      Самият той станал регионален представител на мафиотската групировка СИК за Велико Търново и областта. Един от обек¬тите му за охрана били „Захарни за¬води“ в Горна Оряхови¬ца. Освен като охра¬на, дру¬жеството на Петър Христов най-рекетьорски застанало на входа и на изхо¬да на за¬вода, по подобие на икономически¬те групировки от време¬то на „Мултигруп“. Фир¬ми на Христов доставяли скъпи суровини и изкупували евтино продукцията, която препрода¬вали с огромни печалби за сметка на все още държавната фирма „Захарни за¬води“ Докато въртял съм¬нителен бизнес със „Захарни заводи“, Петър Христов станал особено близък с Орлин Тодоров, който тогава работил като полицай в предприятие¬то. Тодоров бил многократно наказван заради издьнки в работата си и поддържал приятелски отношения с престъпни¬ци, които иначе трябвало да разследва.
     
      Христов, като бизнес¬мен, се договори със „За-харни заводи“, и заедно с Тодо¬ров, като полицай в пред¬приятието, работеха съв¬местно. И така източиха мили¬они. Двамата станаха като дупе и гащи. Тодоров дори стана кум на Петър Христов“, спомня си бивш дирек¬тор на държавния завод.
     
      Набралият скорост бизнесмен Петър Христов станал извес¬тен покрай създаване¬то на партия ГЕРБ. През 2008 година той нашумя също и като основен финансов благодетел на Мануела Горсова. Жители на ста¬рата столица са катего-рични, че го е направил не само от съжаление, но и за да лъсне имиджа си на мутра и сикаджия. Още тогава той взел десетки милиони от чужденци с намерението да ги инве¬стира. Когато проектите му обаче ударили на камък, ре¬шил да се кандидатира за кмет и да ги „отпуши“.
     
      Благодарение на поз¬нанството си с Бойко Борисов от мутренските времена, Петър Хри-стов станал виден гербаджия и дясна ръка на Цветан Цветанов в поверената на физкултурника Велико¬търновска област. Още с идването на ГЕРБ на власт, Христов лобирал пред новоизпечения МВР-министър за кума си- компрометира¬ното ченге Орлин Тодо¬ров, който тогава рабо¬тил в криминалната поли¬ция в Горна Оряховица. С препоръките на Хри¬стов, Цветан Цветанов го издигнал до шеф на звено „Борба с организираната прес¬тъпност“ в града.
     
      В началото на 2011 го¬дина обаче, изненадващо Ор¬лин Тодоров е аресту¬ван. Формалният повод бил злоупотреба с класифицирана информация покрай скандала с бебетата в Горна Оряховица, но източници твърдят друго.
     
      Ченгето Тодоров, при¬ятел на финансовия гръб на ГЕРБ Петър Христов, си позволява¬ло да рекетира местни бизнесмени.
     
      „300 хиляди е дал моят човек, за да ме назначат за шеф на БОП-а. Тези пари трябва да се връщат“ -казвал Тодоров на сред¬ни и големи предприе¬мачи, без да уточнява дали сумата за поста му е в евро или в лева.
     
      За да притиска бизнесмените, Тодоров използвал лица от криминалния контингент, кои¬то трябвало да бъдат арестувани от звеното му, а не закриляни.
     
      В същото време Орлин Тодоров е бил употребя-ван за акции срещу кон¬куренти на благодетеля си Петър Христов. Когато положението излязло от контрол, Орлин Тодоров бил арестуван от агенти на „Вътрешна сигурност“ в МВР.
     
      Оттогава и отношенията между Цветан Цветанов и Петър Христов се влошили. Последни¬ят не бил номиниран за кмет на Велико Търново, а вместо това бил избран Даниел Па¬унов като компромисна фигура
     
      В старата столица се говори, че обиден заради ареста на авера си и пре¬небрежителното от-ношение към него като кандидат за кмет, Петър Христов тайно работил за кандидатурата на Юлияна Дончева, като в същото време бил в инициативния комитет за из¬дигането на кандидата на ГЕРБ. Дончева беше в политическата формация на Слави Бинев ГОРД
     
      Кумът на Петър Христов – Орлин Тодоров, влязъл зад решетките през яну¬ари 2011 година и прекарал на топло повече от го¬дина в Ловеч, където се водило разследването срещу него.


      Според запознати с действията му, той бил ре-ална опасност за Цветан Цветанов, защото от при¬ятеля си Петър Христов знаел за много нагласени арести, рушвети и манипулирани изборни резултати. След като отношенията на Цветанов и Христов охладнели през 2011 г., се наложило самият Бойко Борисов да се намеси, за да ги сдобри.
     
      Въпреки всички ак¬тивни мероприятия, бизне-сът на Петър Христов про¬дължавал да буксува. Чес¬то не вдигал телефоните си, защото дължал пари не само на чуждестранните си партньори, но и на бан¬ки. Христов не смеел да си потърси парите, които е дал на ГЕРБ преди пар-ламентарните избори, за¬щото срещу него така или иначе, ГЕРБаджиите имали дебели папки с оперативни разработки за престъпления от най-различен характер.
     
      Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:
      -
      КОПИРАЛ
     
     
     
      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
     
      12.10.2020
      ВРАЦА
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]