Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

БЪЛГАРИЯ, СВЕТЛИНИТЕ НА ГРАДА !

     Да цункате нашия „другар“ !
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10233
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10272
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10259
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10255
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10234
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10240
      -
     
      -
     
      ПЕЕВСКИ Е СЪЩО НАША ГОРДОСТ
      ГОЛЯМ „ОШВОРКА“ ВЪ ДУ-БАЙ
      ЩЕ МУ ГЛЕДАМЕ И НЕГОВИЯ ПИР
      ЩЕ ОТСЛАБНЕ ВЪВ ЗАТВОРА МУ ВАМПИР !
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2020&id=10271&p=knigi&title=%D1%CB%C0%C2%C0+%CD%C0+%C3%CE%D1%CF%CE%C4%C0+%C8+%D2%C5%C7%C8+%CF%CE%C4+%CD%C5%C3%CE+%21
      -
      ДА ЦУНКАТЕ НАШИЯ „ДРУГАР“,
      ТОЙ НА ЮДЕЙТЕ Е ЦАР
      ПРОДАВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА
      НЯМА ЛИ ЗА НЕГО НЯКАКВА НАГРАДА ?!
      -
      ЕДНО МЕДАЛЧЕ МУ ТУРЕТЕ
      И КЪМ ГОСПОДА ГО И ПРАТЕТЕ
      ГОЛЯМ ПАМЕТНИК НАПРАВИ ТОЙ
      ВЪ БЪЛГАРИЯ НАПРАВИ СЕ ГЕРОЙ !
      -
      НЯМА РАВЕН НА ТИКВАТА ОТ БАНКЯ
      РАДОСТНИ СА ВСИЧКИ ОТ НЕГОВА УПРАВА !
      И ЕВРОПА ДАЖЕ ПОЗДРАВИ
      КЛАТИ КУРА ВЗЕМАЛ Е ЕВРОТО - ПАРИ !
      -
      ШКАФЧЕТО МУ ПЪЛНО СЪД БАНК-НОТИ
      ЗЛАТОТО НА КЮЛЧЕТА С КЮ,ЛОТИ
      РАЗДАВА ПУТЬО-ВЕЦА НАШ
      СВЕТИ, КЪТО СЛЪНЦЕТО ЗА НАС !
      -
      ХВАЛА,Я И ХАЙЛ-ЛЕЛЕ-УЙ,Я „БЛАГ“
      ЩЕ МУ ПЕЕМ В ИЗПРОВОДЯК, „ЛАПАЙ ХУЙ,Я“, НАШ
      БУНТА НА МРАВКИТЕ ЩЕ ПОБЕДИ
      С МУЗИКА И ТАНЦИ ЩЕ СЕ ВЕСЕЛИМ !
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10270
      -
     
      -
      СТИХОПЛЕТЕЦ, НА-ГЪЗ-ДАЧ
      ХВАЛИТЕЛ НА ГОСТ- ПОД-ДРУГАРЯ НАШ !
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10271
      -
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/5233.jpg
      .
     
      -
      Стеф анъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
      09.2020
      Враца
     
      -
      -
     
      -
      Проф. Людмил Георгиев: Ако останем в ЕС, падаме в казана на Робството!
      -
      http://skandalno.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%bb%d1%8e%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d0%bb-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bc-%d0%b2-%d0%b5%d1%81-185543/
      -
     
      -
     
      Е, уважаеми българи, не ви ли светна най-после това, за което ви говоря и пиша от години – Европейският парламент, Европейската комисия, Европейският съвет и всички „европейски“ институции са просто едни безполови джендър същества, които не могат да родят нещо позитивно нито за Европа, нито за отделните европейски народи, а още по-малко за нашия, за българския народ!…
     
      Още през 2008 година, когато ги слушах на живо в залата на Европейския парламент, разбрах, че ние, българите, пак сме направили погрешния „цивилизационен избор“ – снощи се убедих в това, че съм бил безспорно и още по-болезнено прав!
     
      „Дискусията“ за България беше придружена от селски „европейски“ тарикатлък – микрофоните на изказващите се „европейски депутати“ не работеха в голяма част от времето, нашите бай-Ганьовци се плюеха един друг, вместо да проумеят реалните проблеми на Родината си, а откровени идиоти и мафиоти от „европейските партийни семейства“ потвърждаваха точно това – че са откровени идиоти и мафиоти! И, ако си спомняте коментара ми от преди няколко седмици относно европейската парола за подкуп – 2 килограма, тоест 2 милиона евра от копюри по 500 евро в куфарче – да, без да искам направих грешка в изчисленията, но, ако Мутрата ги е таковал „с 200“, това значи 400 милиона евра подкупи, които Мутрагеньо си е платил за своя европейски комфорт!…


     
      Съжалявам, но ще го кажа за пореден път – ние, българите, трябва най-после да разберем, че сами трябва да отвоюваме свободата си. Нещо, което не сме правили никога досега! Че ние, българите, трябва най-после да поемем отговорността за собствената ни държава като наша, българска отговорност, а не да разчитаме на поредния наш външно-политически „спасител“ в последно време даже са няколко НАТО, Европейския съюз, Вашингтон и Брюксел!, че ако искаме наистина да бъдем демокрация, преди всичко трябва бъдещите ни управници да направят референдум за нашето членство в Европейския съюз и НАТО, или, както винаги съм настоявал, България да бъде свободна, независима и необвързана в никакви международни политически, икономически и военни съюзи – впрочем, това беше мечтата и на Апостола Васил Левски!
      А основата за подобно наше национално самочувствие е в историческия факт, че България е Историческия Субект на Цивилизацията на Глаголицата и свързаното чрез нея Православие! Че, освен това, ние, българите, имаме още Духовни Приноси в историята на Света, които са в състояние да възпроизвеждат нашето българско самочувствие! А не да чакаме признание или подкрепа от някакви „европейски институции“, които унищожават и самата Европейска цивилизация и са я довели до ръба на тоталната обществена деградация!…


     
      Това е положението. България вън от НАТО и ЕС, за да е независима и свободна страна. И… Мутри, вън от България! Защото ако не го постигнем – падаме пак в казана на робството!
     
      Skandalno.net
      -
     
     
     
     
      -
     
      Ноам Чомски: В Свиреп и Брутален свят ще живеят децата ни! Край на световния ред, Идва Хаоса! - Скандално
      -
      http://skandalno.net/%d0%bd%d0%be%d0%b0%d0%bc-%d1%87%d0%be%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d1%81%d0%b2%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bf-%d0%b8-%d0%b1%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d1%89%d0%b5-168260/
      -
     
      -
     
      Списание Jacobin публикува интервю на журналиста Давид Барсамян с проф. Ноам Чомски. В интервюто американският лингвист и философ разказва за корените на Ислямска държава, тероризма, ролята на САЩ в глобалните конфликти и глобалното затопляне.
     
      Близкият Изток, от Либия до Ирак, е потънал в пушек и пламъци. Появиха се нови джихадистки групировки. Погледът на всички е прикован в Ислямска държава. Къде са корените й?
     
      Имаше едно интересно интервю с Греъм Фулър, бивш офицер от ЦРУ, един от топ разузнавачите, действал в този район и сред водещите анализатори на случващото се там. Заглавието му е „САЩ създадоха ИД“. Това е само една от хилядите конспиративни теории, които обикалят из Близкия Изток. Става дума обаче за нещо друго, за нещо, което идва направо от сърцето на американския политически елит. Фулър побърза да заяви, че няма предвид някакво решение на САЩ първо да дадат живот на ИД, а след това и да я финансират. Неговата позиция – и според мен тя е правилна, – е, че САЩ създадоха средата, в която се роди ИД, където и набра скорост. Част от нея стана и норма: мачкай онова, което не ти се нрави.
     
      През 2003 г. САЩ и Великобритания нахлуха в Ирак и извършиха огромно престъпление. Нашествието им съсипа Ирак. В действителност тази страна вече не съществува. Тя бе напълно унищожена – първо от близо десетилетната война с Иран (1980-1988), в която – между другото САЩ подкрепиха Ирак, а после и от десетилетието на санкции (1989-1999).
     
      Определението за тях бе „геноцид“. Дадоха го двама уважавани международни дипломати, които на практика ги провеждаха. И двамата подадоха оставка. Тези санкции сринаха гражданското общество, укрепиха властта на диктатора, принудиха населението да разчита на него за собственото си оцеляване.


     
      Накрая през 2003 г. САЩ просто решиха да нападнат тази държава. Много иракчани сравниха това с монголското нашествие отпреди хиляда години. Изключително деструктивно. Стотици хиляди бяха убити, милиони бежанци, милиони други изчезнали, унищожено археологическо богатство и блясъка на държава, чийто корени назад стигат чак до Шумерия.


     
      Една от последиците бе незабавно институционализиране на различните секти и техни подразделения. Част от брилянтната нашественическа сила и на шефа на нейната гражданска администрация Пол Бремер (американски дипломат, оглавил администрацията в Багдад през 2003-2004 г.) бе разделяне на трите групи – сунитите, шиитите и кюрдите, една от друга. И оставянето им да се хванат гърло за гърло. Две години по-късно инвазията роди и основния брутален конфликт помежду им.


     
      Ще го видите, щом погледнете към Багдад. Ако вземете картата на този град от – да речем – 2002 г., ще видите колко смесен и пъстър е той: сунити и шиити живеят едни до други, в едни и същи квартали, съвсем по съседски, и се женят помежду си. Понякога дори и не са наясно кой е шиит, кой е сунит. Напомня много на ситуацията с протестантските групировки – знаеш, че приятелите ти са в някоя друга протестантска общност, че между тях съществуват разлики, но няма вражда.
     
      За две-три години те си казаха: никога няма да има шиитско-сунитски конфликти. Твърде много сме преплели животите си. През 2006 г. обаче избухна яростна война. Плъзна из целия регион. Той бе раздран от шиитско-сунитски конфликти.
     
     
      Естествената динамика на подобен конфликт е, че най-екстремистки настроените елементи идват на власт. Имат си корените. Техните корени са в главния съюзник на САЩ – Саудитска Арабия. Основният съюзник на САЩ от мига, в който се ангажираха и твърдо стъпиха там. Всъщност тогава се сложиха основите и на Саудитската държава. Тя напомня на фамилен диктат. А причината е, че тази държава има огромен нефтен резерв.
     
      Радикалният ислям е съсредоточен в Саудитска Арабия. Това е най-радикалната ислямистка държава в света. Ако погледнем Иран от тази позиция, ще се окаже, че той е твърде толерантен и модерен в сравнение със Саудитска Арабия. Естествено, с още по-голяма сила това важи за всички други части от Арабския Близък Изток, където преобладава секуларността.
     
      Саудитска Арабия е поела ролята на мисионер. Използва огромните си нефтени ресурси, за да провъзгласява и разпространява доктрините си из целия регион. Основава училища, джамии, създава свои свещенослужители – от Пакистан до Северна Африка.
      Към крайния вариант на саудитския екстремизъм именно се присъединява и ИД. Следователно, идеологически тя тръгна от най-радикалната форма на исляма, от неговата саудитска версия и от конфликтите, породени от американската шейна, която изпомачка Ирак и която днес се мята навсякъде, препуска наляво-надясно из региона. Това е, което Фулър има предвид.
     
      Саудитска Арабия не само предостави на ИД идеологическия радикализъм, но и я финансира. Не става дума за самото саудитско правителство, а за отделни богати саудитци, кувейтци и други, които дават пари и гарантират идеологическа подкрепа за джихадистките групировки, „изникващи“ навсякъде из района. Именно нашествието на САЩ и Великобритания е главният източник, от който се пръкна цялото това чудо. Това е имал предвид Фулър, когато твърди, че САЩ са създали ИД.
     
      Може да сте напълно убедени, че колкото повече се разрастват конфликтите, толкова по-крайни ще стават те. На власт ще дойдат най-бруталните и най-безчувствените групи. Това се случва винаги щом насилието се превърне в инструмент на взаимодействието. Почти автоматично е. А и е вярно, както за междусъседските отношения, тъй и за международните. Динамиката е ясна. То просто се случва. Оттук тръгна и ИД. Ако някой успее да унищожи ИД, ще бъде знак, че подръка има нещо още по-крайно.
     
      Медиите се държат покорно и послушно. В речта си на 10 септември Обама спомена две държави, щом стана дума за успешни примери при прилагане на стратегията на САЩ в борбата срещу безредиците и размириците. Които са тези две държави? Сомалия и Йемен. На мнозина лицата им увиснаха, а на следващия ден се възцари гробна тишина, нямаше нито един коментар.


     

Сомалийският случай е особено ужасяващ. Йемен също е достатъчно лош пример. Сомалия е изключително бедна. Няма да се впускам в подробности, но сред най-големите хвалби на администрацията на Буш по отношение на американската антитерористична политика е успешното врътване на благотворителното кранче – Благотворителния тръст Бакарат,което подхранваше тероризма в Сомалия. Последва огромен вестникарски възторг. Истинско постижение.
      Два месеца по-късно фактите започнаха да избиват на повърхността: благотворителността нямаше нищо общо с тероризма в Сомалия. Нейните пътища се кръстосваха с банковото дело, с търговията, с помощите при бедствия и епидемии, с болниците. Представляваше на нещо, което крепи все още жива обрулената сомалийска икономика. Администрацията на Буш прекъсна и това ручейче. Ето такъв бе приносът й към борбата с безредиците и размириците.
     
      От тук обаче тръгват няколко линии. Можете да прочетете за тях в книги, посветени на международните финанси. Това е, което стана в Сомалия. В един миг тъй нареченият Съюз на ислямските съдилища (ислямистка организация, през 2009 година нейният основател Шариф Ахмед става президент на Сомалия) постигна глътка мир в страната. Не че режимът му е чак толкова добър, но все пак е мирен и хората малко или повече го одобряват. САЩ обаче не го толерират и подкрепиха етиопската инвазия, чиято цел е да го унищожи и отново да се възцари ад и хаос, от които да ти настръхват косите. Велико постижение. По свой начин и Йемен е още един филм на ужаса.
      Какъв свят, според вас, ще наследят внуците Ви?
     
     

Светът, който създаваме за нашите внуци, е свиреп. За главния проблем вече имаше протест на 21 септември в Ню Йорк. Двеста хиляди души излязоха по улиците на града на протест срещу глобалното затопляне.


     

Това не е шега. За първи път в човешката история трябва да вземем решения, от които ще зависи дали ще оцелеят нашите внуци. Това никога по-рано не се бе случвало. Вече сме вземали решения, благодарение на които сме ликвидирали по феноменален начин цели видове по света.
     
      Нивото на тяхното унищожаване днес напомня за събития отпреди приблизително 65 милиона години, когато огромен астероид се сблъскал със Земята и този сблъсък е имал ужасяващи екологични последици. Той именно е поставил точка на епохата на динозаврите. Те са заличени. Но все пак е оставил някаква пролука за дребните млекопитаещи, които започнали да се развиват, а в крайна сметка и за нас, човеците.
      Сега се случва същото, но астероидът това сме ние. В момента ние създаваме условия, съществували отпреди 65 милиона години. Човешката цивилизация се руши и загива. Картината хич не е красива. Но демонстрацията на 21 септември бе твърде позитивно събитие, индикатор, че не всичко е предрешено. На този същия ден един от главните международни мониторингови научни институти обяви данни за парниковите емисии през 2013 г. Оказаха се рекордни. Повишили са се с над 2 процента в сравнение с предишната година. А за САЩ са даже почти 3 процента.
     
      Списанието на Американската медицинска асоциация публикува изследване за броя на свръхгорещите дни, които се очакват в Ню Йорк през следващите две десетилетия, като под свръхгорещо се разбира над 33 градуса по Целзий. За Ню Йорк учените прогнозират утрояване на дните, а за далечния юг данните са още по-лоши. Това върви успоредно с предвиждането за повишаване на морското ниво, което се очаква да потопи Бостън. Да не говорим за бангладешкото крайбрежие, където живеят стотици милиони хора и което ще изчезне от земното лице.
     
      Това ни очаква в най-скоро време. И логиката на нашите институции ни го предвещава. Exxon Mobil, най-големият енергопроизводител, съобщи – и вие наистина можете да ги критикувате за това; това е природата на държавната капиталистическа система – че ще насочат всички свои усилия към добив на изкопаеми горива, защото е печелившо.На практика, точно това трябва да сторят, такава е съществуващата институционална рамка – очаква се те да печелят. А ако вероятността нашите внуци да водят приличен живот се унищожава, това вече не е техен проблем.
      <
     
      Chevron, другата огромна енергийна корпорация, имаше малка устойчива програма, предимно по PR причини. Твърде добре се справяше, беше доста изгодна и печеливша. Току-що я закриха, защото твърдите горива са много по-печеливш бизнес.
     
      В САЩ се дупчи навсякъде. Има обаче едно единствено местенце, където това като че ли е някак ограничено – и то се нарича федерални земи. Енергийните лобита горчиво се оплакват, че Обама е отрязал достъпа им до тях. Министерството на вътрешните работи излезе със свои данни. Според тях нещата стоят точно обратно. При управлението на Обама търсенето на нефт по федералните земи стабилно върви нагоре. Пада кривата на крайбрежното дупчене.
     
      предизвика в Мексиканския залив. Дори и енергийните компании се отказаха да правят проучвания навътре в морето. Ако обаче погледнете към данните за сушата, ще видите, че сондажите там си продължават, не са и спирали. Много малко са спирачките, които им се поставят. Тези тенденции са твърде опасни. Тъй че можете да предвидите в какъв свят утре ще живеят вашите деца.
      -
      КОПИРАЛ
     
     
     
     
      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
      ВРАЦА

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]