Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Списъкът на Бобоков не е списъкът на Шиндлер. Гешев ни отвлича вниманието! Ето от какво: - Скандално

     Списъкът на Бобоков не е списъкът на Шиндлер. Гешев ни отвлича вниманието! Ето от какво: - Скандално
     
      http://skandalno.net/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%88%d0%b8-184353/comment-page-1/#comment-573912
      -
      Със сигурност списъкът с имената и многомилионните цифри в долари илева, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена, срещу които са записани милиони. Тези суми най-вероятно са предполагаемите им бизнес активи. При това списъкът съвсем не е актуален, правен е преди години- защото част от хората отдавна не са между живите. Очевидно е, че прокуратурата цели нещо с пускането на тази бележка, залепена на някаква снимка, писана от единия от братята Бобокови.
     
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2020/05/spisukut_bobokov-e1590862368852.jpg
     
     
      Едно от първите предположения е, че главният прокурор Гешев опитва да отвлече общественото внимание от неприятни за патрона му Борисов теми. Например: - Разкритията на бизнесмена Васил Божков. - Участието на министър Горанов в незаконни дейности и действия. - Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания. - Десетки вече напълно безпочвени, но пък силно репресивни обвинения и арести, дело на Гешевата прокуратура. - Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до ГЕРБ олигарси. - Неприятните"
     
      Едно от първите предположения е, че главният прокурор Гешев опитва да отвлече общественото внимание от неприятни за патрона му Борисов теми. Например:
     
     
     
      1. Разкритията на бизнесмена Васил Божков.
      2. Участието на министър Горанов в незаконни дейности и действия
      3. Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания.
      4. Десетки вече напълно безпочвени, но пък силно репресивни обвинения и арести, дело на Гешевата прокуратура
      5. Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до ГЕРБ олигарси
      6. Неприятните въпросителни около случая с 360-те кг кокаин в Студентски град
      7. Откраднатите от властта над 800 млн лева от митниците по „китайското карго“.
      И пускането по медиите на един такъв списък-партенка е параван за прикриване на нещо много по-голямо. Например кой всъщност управлява държавата България от 10 години насам и каква е ролята на прокуратурата в това?
     
     
     
      Сещам се и за един друг списък, за който се мълчи упорито. Защо прокуратурата не публикува министрите, политиците, олигарсите, висшите магистрати (прокурори) и масони, с които е контактувал и уреждал съдебни дела офицера от НСО Борис Иванов същият, който ръководел група за поръчкови убийства, както твърди обвинението? Лично говорителката на Гешев – Сийка Милева увери, че имената на въпросните хора са им известни. Този списък публикувайте. Или списъка на спестените от новия шеф на КПКОНПИ Цацаров имена на политици в отчетния му доклад? Или пък списъка на офшорките, който същият Цацаров, докато беше главен прокурор, поръча на ведомството си да състави миналата година, но после настъпи странна тишина.
     
      Ето и бележката на Атанас Бобоков с имената и активите на най-богатите хора в държавата:
      Бележката списък е иззета от дома на единия от братята Бобокови. На първо в списъка фигурира името на Г. Гергов. По-надолу се виждат и други известни личности
      Списъкът е намерен от прокуратурата при претърсване в дома на Атанас Бобоков при акцията, при която в ареста попадна и зам.-министъра на околната среда Красимир Живков
     
     
     
      В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия Атанас Бобоков беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери, съобщиха от прокуратурата.
      .В хода на разследването информацията ще бъде проверена и лицата от списъка ще бъдат разпитани в качеството им на свидетели, допълниха от прокуратурата.
     
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2020/05/spisukut_bobokov1-501x640.png
     
     
     
     
      Списъкът започва с отбелязаното уточнение, че трима са зад граница четирима бандити са и десет от тях да в чужбина. Отделно от това се виждат цитирани банки
     
      В списъка фигурират и три имена, които са зачеркнати. Две от тях са на хора, които са попадали в криминалните хроники. Това са шефът на СИК и съдружник на Бойко Борисов в Ипон Стоил Славов, убит след взрив в асансьор през 2004 г. и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, съден и оправдан за пране на пари по програма САПАРД
      Другият задраскан е Игнат Канев – милиардер от Русе, натрупал огромно богатство като емигрант в Канада преди90-та година. Той е строителен предприемач. Русенeц разказа,че в момента Канев се явява най-големият дарител и меценат в дунавския град. Ангажирал се с мащабни проекти, свързани с образованието. До този момент репутацията му е безупречна и присъствието му в този списък е изненадващо.
     
      Списъкът с имена и суми, който Гешевата Прокуратура разпространи днес в неясно какъв контекст, прилича много на оценка на активите на най-богатите български бизнесмени, правена набързо и с моливче.


     
     
     
      През годините медии и работодателски организации у нас са пускали периодично доста подобни списъци-класации, правени по различни методологии. Приликите между настоящия списък и предишните са явни. Медиите го правят заради публиката, а работодателите за да докажат тежест. В списъка фигурират имената на няколко души, които вече не са между живите. Затова списването му може да се датира към периода 2000-2005 година. Неясно е каква доказателствена тежест иска да му придаде прокуратурата. Ние от Skandalno.net не храним големи надежди, че този списък може да доведе до разплитане на каквито и да е финансови престъпления.
     
      Вижте и коментара по темата на Осман Октай:
      Прокуратурата на ГЕРБ умишлено вади стар списък с кредитните милионери. Защо не покаже този с Пеевски, Домусчиев и крадците около тях?
     
     
     
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2020/05/osman_oktai-e1590862577464.jpg
     
      Прокуратурата умишлено сега вади стар списък на кредитните милионери, контролирани от задкулисието. Тия, които са го поръчали на Гешев, го правят с цел да напомнят на тези хора от списъка, че трябва да им прехвърлят бизнеса си или ще бъдат ударени с цялата тежест на закона. Виждал съм и друг път такива подобни списъци.
      Това каза политическият анализатор Осман Октай. Той е убеден, че това се прави с цел някои хора от този списък да бъдат притиснати от властовата групировка ГЕРБ.
     
      По-интересен би бил актуалният списък на сегашните кредитни милионери. Той се намира в касата на Делян Пеевски, която нищо чудно да е в хотел „Берлин“. Много хора на възлови места-политици, прокурори и съдии получиха милиони от държавата и от окрадените еврофондове. Схемата се прави, за да може тия бизнесмени да бъдат поставени в тотална зависимост и да бъдат спокойно контролирани от властта заяви още Октай.
     
     
     
     

Пею Благов, Skandalno.net
     
     
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]