Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

БОЙКО БОРИСОВ БИЛ ЗАТВОРНИК В ЗАТВОРА ПАНКРАЦ - ЧЕХИЯ-

     Отвориха Архива на Затвора в Панкрац, Чехия Бойко Борисов е лежал там 8 месеца през 1990 г.! Ето за какво са го окошарили: - Скандално
      -
      http://skandalno.net/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%86-%d1%87-182666/comment-page-1/#comment-573404
     
      -
      Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му"
      "Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР.
      Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.
      Skandalno.net припомня, че информацията за автоджамбазките и пандизчийски приключения на Бойко Борисов в Чехия не е някаква новост. Мнозина преки и косвени свидетели на тази история проговаряха през годините за нея. И до един скоропостижно замлъкваха- вероятно след натиск от службите. Сред споменатите лица е и популярна в близкото минало журналистка Светослава Тадаръкова, близка приятелка на съпругата на Иво Карамански, която лично пред автора на тази статия, е разказвала същата история. Разликата с тогава е, че днес вече имаме черно на бяло факти, доказателства и документи за престъпното минало на Борисов в Чехия.
      Пею Благов, Skandalno.net
      -
     
      През последните 10 години ГЕРБ превърнаха България в бунище.
     
     
     
      Даже не бунище, а в сметище за токсични отпадъци. Страната ни никога не е сключила нито един договор за внасяне на чуждестранни боклуци с цел преработка. Тоест, 100 % от отпадъците, които се внасят у нас, са с фалшиви документи.
      Това заяви днес пред БНТ министърът на околната среда и водите в периода 91-92 г. от СДС Валентин Василев.
     
      “Бизнесът с внос на отпадъци стартира при управлението на Борисов. Фирмите декларират, че ще внасят отпадъци, които ще преработват, но всъщност внасят нещо, което не може да се преработи. Затжова директно го изгарят и замърсяват въздуха с токсични химикали. Ако този боклук можеше да се преработи, италианците и германците щяха да си го преработват сами. 90 % от внесения от западна Европа боклук е токсичен и у нас го изгарят”, коментира екс министърът. И добави че обикновено посредниците по тези незаконни сделки са престъпни мафиотски организации като калабрийската мафия в Италия, например.
      По думите му на италианците им е много по-лесно да се обърнат към страна, в която има занижен контрол и която е склонна да трови населението си, каквато е България, каза още бившият министър.
      Той е убеден, че ако Брюксел реши да окаже натиск на нашите власти, тепърва ще има много разкрития по отношение на отпадъците. Дано тази активност сега доведе до пълното спиране вноса на чуждите отпадъци, допълни той.
      А ето какво се случва с текущия боклучен скандал:
      Днес прокуратурата повдигна обвинение на заместник-министъра на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови Обвинения са повдигнати и на останалите трима задържани, включително и на бившия шеф на РИОСВ Плевен. Всички те са оставени в ареста за 72 часа. Групата е разследвана като организирана престъпна група, която се е занимавала с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България. Очаква се утре прокуратурата да даде повече подробности за разследването, както и за доказателствата
      Към момента се твърди, че братя Бобокови са се възползвали от запознанството си със зам.-министър Живков и така е осъществяван вносът на отпадъци.
      Бобокови се считат за едни от най-богатите хора в България. Те имат бизнес с моторни масла и бизнес с производство и рециклиране на акумулатори и батерии. Братята достроиха многофунционалната зала в Русе, но след това техния дял беше продаден на държавата.
      За арестувания зам.-министър пък имало доказателства, че е оказвал влияние на свои подчинени, за да мине незаконния внос на отпадъци от Италия у нас безпрепятствено
      Припомняме ви, че скандалът започна през декември м.г., когато италиански карабинери заловиха влак с боклуци, пътувал за България След това от МВР и прокуратурата разкриха у нас десетки депа за отпадъци, които е трябвало да бъдат изгорени в ТЕЦ-овете, вместо да се преработят, както е пишело в документите им.
      Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е оказвал натиск върху служители на екоминистерство, за да бъдат издадени нотификации на определени дружества за внос на отпадъци предимно от Италия, въпреки че не отговаряли на изискванията. Това съобщи вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред журналисти в Съдебната палата.
      В късния следобед вчера пиарът на братя Бобокови Ани Александрова изпрати позицията им в писмо до bTV, в което се отбелязва, че Бобокови са изненадани от действията на прокуратурата, защото бизнесмените са „изрядни данъкоплатци и отговорни работодатели“.
      Във връзка с тиражираната непроверена и разнопосочна информация в медиите днес, искам да заявя, че Пламен и Атанас Бобокови не са напуснали страната и никога не са имали намерение да го правят Напротив, тук са и заедно със своите екипи към настоящия момент, оказват пълно съдействие на органите на властта. До момента нямаме официална информация за това какво се случва, нито за повдигнати обвинения или арести“, се казва още в писмото.


      Според разследващите зам.-министърът Красимир Живков е участвал в организирана престъпна група заедно с бивш директор на РИОСВ-Плевен и други длъжностни лица. Досъдебното производство по случая е започнало през януари и се наблюдава от специализираната прокуратура. Събрани са писмени и гласни доказателства, от които се установява, че зам.министърът е съдействал за издаване на нотификации за внос на отпъдици основно от Италия. Служителите, които отказвали, били принуждавани да напуснат министерството коментира Милева.
      Говорителят на прокуратурата твърди още, че Живков е оказвал натиск и в друга посока преработка на опасни отпадъци у нас. За да бъдат изнесени опасните боклуци от България, отново е необходимо да бъде издадена специална нотификация
      Зам.-министърът е отказвал такива нотификации и е принуждавал опасният отпадък да бъде продаван на определени дружества, които имат разрешение за преработка или оползотворяване, каза Милева.
      По нейни думи от това се е възползвало дружество за изработка на акумулатори, което имало завод в Монтана. При този процес се отделял опасен боклук,който предизвиква редица тежки заболявания.
      „Според събраните доказателства зам.-министърът е отказвал издаването на такива нотификации и така принуждавал производителите да предават боклука на определени и контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка на територията на България. От тази схема се е възползвало и дружество за преработка на акумулатори в Монтана. От тази преработка обаче се генерирал опасен отпадък. Първоначално той бил изнасян в Германия, където имало изградена мощност за оползотворяване, без да се застрашава околната среда. За тази услуга обаче се заплащала висока цена, която допълнително се оскъпявала от транспортните разходи. За да спести голяма част от тях, дружеството започнало фиктивно да оползотворява отпадъците си като започнало да ги изпраща на контролирани от него дружества с фиктивна дейсност. Те обаче директно ги изгаряли и токсините попадали в атмосферата. Така се генерирала огромна печалба и се избягвало плащането на данъци в особено големи размери”, каза още говорителят на главния прокурор.
      Жандармерия е влязла в административната сграда на компанията Приста ойл и в къщатата на нейния собственик Пламен Бобоков. От дома му са иззети документи. Специализираната прокуратура извършва действия по претърсване и изземване и в Министерство на околната среда и водите в София.
      Министърът на екологията Емил Димитров заяви, че е разпоредил пълно съдействие на разследващите. Той коментира, че няма да иска оставката на заместник-министър Красимир Живков, а и нямал това право. Заместник-министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си“, коментира пред журналисти Димитров преди блицконтрола в ресорната комисия в парламента. Той заяви, че е работил много добре с Красимир Живков. Контролът върху отпадъците не се извършва от заместник-министъра, а от районните екоинспекции, заяви Емил Димитров.
      В момента вървят претърсвания и обиски на кабинети в РИОСВ Пловдив.
      Това става месеци след като от министерството бе изведен и по-късно арестуван вече бившият министър на околната среда Нено Димов. Той беше обвинен за водната криза в Перник.
      Не съм задържан, оказвам съдействие. След водата темата са отпадъците. Има образувано досъдебно производство. Мога да кажа само, че от 2 месеца отговарям за дирекцията за отпадъците“, заяви Красимир Живков на излизане от МОСВ, след което се качи в автомобил на прокуратурата. По сходен начин беше отведен и Нено Димов, като по-късно беше обявено, че ексминистърът остава задържан в следствения арест.
      Заради делото срещу Димов през януари бе разпитан и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Именно той бе посочен от адвокатите на Нено Димов като човека, чийто ресор във ведомството са били язовирите.


      Пред разследващите Живков обяснил, че пернишкото ВиК-дружество е предлагало какво количество вода от язовир Студенада се подава за питейно-битови нужди. А след информация за очакваните валежи от Националния институт по метеорология и хидрология Басейновата дирекция излизала с разчет и график колко вода ще се отпусне към града.
      55-годишният Красимир Живков е завършил Стопанската академия в Свищов. В периода 1992 г. – 1993 г. е управител на дружество за производство и оползотворяване на опаковки от велпапе и хартия. От 1999 г. до 2003 г. е заместник-кмет на община Правец, а от 2003 г. до 2009 г. е кмет на общината, като през 2006 г. е награден с приз Кмет на годината на Софийска област
      След идването на власт на премиера Бойко Борисов през 2009 г., Красимир Живков е назначен от министър-председателят за управител на Софийска област. Докато ръководи областната администрация, Живков е член на комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“
      През октомври 2014 г. той е назначен за зам.-министър на околната среда и водите и във второто правителство на Бойко Борисов.
      Справка на показа, че Живков участва в няколко неправителствени организации, сред които Спортен клуб по мотициклетизъм Лукойл тийм Правец както и Изграждане и експлоатация на регионално депо за неопасни отпадъци-Ботевград, Правец, Етрополе
      Атанас и Пламен Бобокови имат два основни бизнеса производството на акумулаторни батерии, което се извършва от Монбат;, и бизнес с машинни масла, развиван под бранда Prista Oil. Фирмата им Приста също така е управляваща в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), чийто председател е близкият от Борисов, Кирил Домусчиев. Skandalno.net


     

Пею Благов, Skandalno.net


     
      -
     
      МАМАТА ЩЕ ВИ ЕБА ЮДЕЙСКА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА ! ПИСАЛ СЪМ И СЪМ ПРОТЕРИСТИРАЛ ВЪВ ВРАЦА СРЕЩУ ГОРЕНОТО НА ОТПАДЪЦИ В ЗАВОДА ВИЛХЕЛМ ПИК -ПОСТРОЕН ОТ ГДР, КОЙТО ДАВАШЕ ЦИМЕНТ И ИМАШЕ ПЕТ КЮНЦИ ПО 150 МЕТРА, КОЙТО СЕГА ГИ РАЗРУШИХА. В ЗАВОДА КРАЙ БЕЛИ ИЗЛОР, ГОРЯХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГОРЯТ БОКЛУЦИТЕ НА СОФИЯ ПЛАСТМАСИ И ВСИЧКО КАКВОТО МОЖЕ СЕ ДОКАРВАШЕ ОТ АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ БАВАРИЯ И СЕ ГОРЕШЕ. СЕГА НЯМА КОМИНИ ДА ИЗХВЪЛЯТ ПРАШНИТЕ ЧАСТИЦИ И ИЗХВЪРЛЕНИТЕ ГАЗОВЕ ЛЕТЯТ НИСКО НАД ГРАД ВРАЦА ТОЗИ ЗАВОД ДАВАЛ РАБОТНИ МЕСТА ПО ПРИКСАЗКИ НА ТОГАВАШНИЯ КМЕТ НА ВРАЦА ТОТЮ МЛАДЕНОВ, КОЙТО СТАНА И МИНИСТЪР ОТ ПЪРВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ Е НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ, НО ТЕ СА ПОД ПРИКРИТИЕ. КАЗАРМИТЕ ВЪВ ВРАЦА СЕ ПОЛЗВАХА ЗА ДЕПО НА СОФИЯ И НЯКОЙ ПОДПАЛИ 400 ТОНА, КОЙТО ГОРЯХА ТРИ ДНИ И ТРИ НОЩИ И ЕДВАМ ГИ ИЗГОРИХА,ЗА ДА ПОЛЗВАШ КАЗАРМАТА ИМА ПРАВО ПРЕЗИДЕНТА РОСЕН ПЛЕВЕЛ-ЛИЕВ КОМАНДВАЩ, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, КОЙТО Е СЪДРУЖНИК НА МАФИОТА ДИМИТЪР ЗОРОВ, И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР ПО ТОВА ВРЕМЕ, ЕТО УБИИЦИТЕ НА ВРАЦА ПОСЛЕ НАПРАВИХА ЕДНА ИНСТАЛАЦИЯ И ДРУГАРЯТ БОРИСОВ ПРИСТИГНА ЛИЧНО ДА ОТКРИЕ ИНСТАЛАЦИЯТА, ЗАЩОТО ТОВА Е ЧАСТНА ФИРМА КОЯТО СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ – СПОКОЙСТВИЕ - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ –
      http://stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2020&id=10211&p=knigi&title=%C1%CE%C9%CA%CE+%C1%CE%D0%C8%D1%CE%C2+%C1%C8%CB+%C7%C0%D2%C2%CE%D0%CD%C8%CA+%C2+%C7%C0%D2%C2%CE%D0%C0+%CF%C0%CD%CA%D0%C0%D6+-+%D7%C5%D5%C8%DF"
      - http://skandalno.net/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%86-%d1%87-182666/comment-page-1/#comment-573404
     
     
      КОПИРАЛ
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]