Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

ПО ВЕЛИКДЕН - 2020-

     ПО ВЕЛИКДЕН
      -
      -
      ПО ВЕЛИКДЕН - 2020
     
     
     
      Възлюблени „Братя и Сестри“ нека свободно да се поздравим с „ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ“ от нашите души и сърца ! Нека да поздравим по този начин нашата Българска Православна Църква с няколко столетия и над хилядолетие в духовна борба и съпричастност в името на Свободата на духа, която не затвори Българските храмове в този тежък за България и човечеството миг …! Аз бях в Христовата Възраст, когато влезнах в храма „Свети Никола“ да се Кръстя и да приемем с моят племенник ролята на кръстници – „СВЕТОТО КРЪЩЕНИЕ“. За жалост лошите хора посегнаха на неговия живот, а сега ще „възкръсва“, с моята „Майка Богородица-Мария“ дала ми първата обич към Българската църква посещавайки нейните храмове. Аз съм вече на 75 години, но си спомням онези години между 1950 – 1960 година, когато посещавах с майка и сестра си черквата „Свети Николай“ във Враца по време на Великденската седмица, където прозорците се чупеха от вън с хвърлени камъни. Лоши хора и времена на забрана имаше тогава за някой вярващи в Българското православие от плашители и неверници!
      Времената на уплахата и страха преминаха, но се зададе една нова „БОЛЕСТ“, която ни плаши да влезнем в храма на човешкото страдание и успокоение на грешните души !
      Аз се учих дълго в столицата София и въпреки 13 години не съм имал възможност за „ВЕЛИКДЕН“ да посетя вечерната служба на храма „АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ“. Това не ми е попречило, да посетя други храмове и да ги обиколя със запалена свещица.
      ЕТО ТАКИ ВИ ПРИЗОВАМ ДА ПОСЕТИТЕ НОЩНИТЕ И ДНЕВНИ СЛУЖБИ НА НАШАТА ЦЪРКВА И С ЗАПАЛЕНА СВЕЩИЦА, ДА ОБИКОЛИТЕ ХРЪМЪТ, КОЙТО ОБИЧАТЕ, А МОЖЕ ДА ПОСЕТИТЕ И ДРУГИ НЕПОСЕЩАВАНИ МЕСТА, ЗА ДА ИЗРАЗИТЕ УВАЖЕНИЕТО КЪМ СВЕТАТА НИ ЦЪРКВА.
      С дълбоко уважение и поклон към вярващите Българи ! Свой !
     
      Негово Блаженство - Стефанъ Д-ръ Димитъръ Чолаковъ - Враца
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]