До Главния Прокурор на Р. България – Сотир Цацаров
До МВР – Министър другарката Бъчварова
РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ВРАЦА
ЖАЛБА
От Стефан Д-р Д Чолаков, ул. Райна Княгиня № 20 – А-12, 3000 Враца – България
Много уважаеми другарю Главен Прокурор на България, Сотир Цацаров
Много уважаема другарко министър Бъчварова,
ПРЕДСТАВЯМ ВИ ДОКУМЕНТ, КОЙТО СЪМ ГО ВНЕСЪЛ В ПРОКУРАТУРАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОТ
25 ОКТОМВРИ 2015 ГОДИНА СЛЕД, КОЕТО ЩЕ НАПРАВЯ СВОЯТ КОМЕНТАР В ТАЗИ ЖАЛБА.
-
До Районна Прокуратура Враца-28.10.2015
КОПИЕ – ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ
ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ВРАЦА
ИЗЛОЖЕНИЕ
От Стефан Димитров Чолаков, ул. Райна Княгиня № 20 А-12, 3000 Враца
КАНДИДАТ ОТ ЛИСТАТА НА ПАРТИЯ „АТАКА” ЗА ОБЩИНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ВЪВ ВРАЦА - 2015-10-28
ГРАЖДАНИНО РАЙОНЕН ПРОКУРОР,
На 21 октомври 2015 година бях нападнат на обявено събрание за кандидат кметовете в село Челопек от симпатизанти на кандидат кмета Борислав Банчев за Враца и кандидат кмета на село Челопек Красимир Тошев ръководители на формации „ДПС – Либерален Алианс” за избори 2015.
Дал съм оплакване веднага в РУ – Враца вечерта на 21 октомври 2015 и съм написал, че ще дам ЖАЛБА пред Комисията по изборите в град Враца и Районна Прокуратура Враца, което направих на 22 октомври 2015.
На 24 октомври 2015 съм посетил Комисията по изборите във Враца, който ми дадоха отговор, че техния отговор е поставен на таблото, но не съм го видял там и отново запитах и получих отговор, че е известена Районна Прокуратура Враца.
На 25 октомври 2015 година съм посетил Районна Прокуратура Враца, за да разговарям с дежурния прокурор по движението ми в изборните комисии, за да мога да посетя пунктовете по време на броенето на бюлетините в края на изборния ден …
ФОРМАЛЕН РАЗГОВОР СТАНА МЕЖДУ ПАЗАЧА НА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА С РАЙОННИЯ ПРОКУРОР, КОЙТО МИ ОТКАЗА СРЕЩА В КАБИНЕТА МУ, КОГАТО ГО ПОСЕТИХ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА СТОЕЙКИ НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ, А ТОЙ НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ. ТОЙ БЕШЕ ОБЯВЕН РАЙОНЕН ПРОКУРОР В ДЕЙСТВИЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ИЗПИСАНИ В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ. НЕГОВИТЕ АРГУМЕНТИ БЯХА, ЧЕ ДЕЛОВОДСТВОТО НА ПРОКУРАТУРАТА Е ЗАТВОРЕНА И НЯМА ДА МОЖЕ ДА ДИСКУТИРАМЕ ПО ПРОВЕЖДАЩИТЕ СЕ ИЗБОРИ И МОЯТА ЛИЧНА И ОБЩЕСТВЕН ПРОТЕСТ ОТ КОМИСИЯТА ПО ИЗБОРИТЕ. ПРИЕХ ОБЯСНЕНИЕТО, МАКАР ЧЕ МОЯТА МИСИЯ ИМАШЕ ДРУГА ПОСОКА КАКТО КАЗАХ.
На 27 октомври 2015 година посетих Районна Прокуратура Враца, за да получа отговор, какво е движението по моят случай с нападението, което беше направено от трима симпатизанти на ДПС – Либерален Алианс.
АЗ ЖЕЛАЯ ДА РАЗБЕРА, КАКВА Е РАБОТАТА НА МВР – ПРОКУРАТУРА СРАВНЕНО С МОЕТО НАПАДЕНИЕ И ПОБОЙ В ЗАЛАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ЧЕЛОПЕК И БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ НА МВР – ПРОКУРАТУРА ПРИ НАПАДЕНИЕТО СРЕЩУ ВОДАЧА НА ПАРТИЯ „АТАКА” ВОЛЕН СИДЕРОВ СЛЕД ПОБОЯ МУ В СГРАДАТА НА ТВОРЦИТЕ НА ТЕАТРАЛНИ СКЕЧОВЕ НА УЛИЦА РАКОВСКИ В СОФИЯ.
Районния прокурор, който срещнах поради липса на двамата ръководители ми даде отговор, че МВР - Районно Управление Враца работи по случая. И се окачва до края на деня или в утрото на 28-ми да пристигне отговор от МВР, след което Районна Прокуратура Враца ще даде обществен отговор или личен отговор на мен относно нападението срещу мен като „длъжностно лице” от ИЗОРИ-2015.
Аз потърсих в РУ – Враца, следователя, който движи моят въпрос с нападение в разлика от три часа съм посетил РУ, но човекът е работил по въпросът. Не можах да се срещна с него, за да разговарям и да дам МЕДИЦИНСКИЯ документ отнасящ се до нападението над мен.
ЕТО СЕГА ПРЕДСТАВЯМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ВРАЦА, МЕДИЦИНСКОТО СВИДЕТЕЛСТВО, ЗА ДА ГО ИМАТЕ ПРИ ВАС ПРИ ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕТО, ЗА ДА МОГА ДА ПРАВЯ ЛИЧНО СРАВНЕНИЕ КАКВА Е ПРИЛИКАТА И РАЗЛИКАТА ОТ НАПАДЕНИЕТО НАД МЕН И НАД ВОЛЕН СИДЕРОВ В СОФИЯ И КАК МВР – ПОЛИЦЕЙСКИ ЕКИПИ РАБОТЯ В СЪДЕЙСТВИЕ С ПРОКУРАТУРАТА.
С преклонно уважение към Вас, очаквам и отговорите, за да ги представя обществено !
Стефан д-р Д Чолаков
http://www.stefan-tcholakov.eu/forum/index.php?topic=1811.0 28.10.2015 – ВРАЦА
-
Много уважаеми другарю Главен Прокурор на България, Сотир Цацаров
Много уважаема другарко министър Бъчварова,
След като подадох своето възражение на 28.10.2015, Аз разбрах, че деловодството на Районна Прокуратура Враца е било също дежурно-ОТВОРЕНО, а дежурния прокурор ми прави МАЙ-МУНСКИ НОМЕРА, за да не желае да се срещне с мен за един отговорен разговор, от който щях да получа информация, дали ще мога да посетя изборния район в село Челопек, където бях дърпан, бит, с разкъсани дрехи в опасна ситуация. Щя да търся от прокурора ЗАЩИТА, за да не бъда повече насилен или да достигнем до фатален край на убииство – ТЕ ИЛИ АЗ, ако посетя селото.
Среща и разговор нямаше, а това означава, че не е сигурно моето явяване на проверка в селото, като посетя както в миналото изборната секция. Мога ли да благодаря на клати-куреца прокурор, който не пожела да се срещне с мен, а си е чешал ташаците с някой изгора в кабинета си ? Той е „не-зависим” и недостижим на своето работно место и ще бъде – ДО ЖИВОТНО НА ТОЗИ РАБОТЕН ПОСТ.
В НАСТОЯЩАТА ЖАЛБА ВЕЧЕ ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА РАЙОНЕН ПРОКУРОР ВРАЦА, КОЙТО МИ ОТКАЗА СРЕЩА И ГО ОБЯВЯВАМ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК В СЪУЧАСТИЕ С ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ МЕН КАТО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ – ТОЙ И АЗЪТ.
Ето, сега разбирам, защо съдебния лекар не ме прие на 20 октомври 2015 година, когато го посетих в 13 часа 40 минути обяснявайки, че съм ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ ОТ ИЗБОРИТЕ И МИ Е НАНЕСЕН ПОБОЙ В СЕЛО ЧЕЛОПЕК, а идвам по указание на МВР. Аз получих от съдебния лекар отговор за първи път и разбрах, като сравних веднага България с Кралство Швеция, на която съм също граждани, че „БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА”, И СЪМ ЗАКЪСНЯЛ С ПРИЕМНОТО ВРЕМЕ” ПОСОЧВАЙКИ МИ КРАЙНИЯ ЧАС НА ПОСЕЩЕНИЕ 13 ЧАСА 30 МИНУТИ, А ТЕ СЕГА ОБРАБОТВАЛИ ДОКУМЕНТАЦИЯТА И ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯ ЗА ТОВА МЕДИЦИНСКО СВИДЕТЕЛСТВО 25 ЛЕВА И МЕ ПОКАНИ ДА ПОСЕТЯ СЛЕДВАЩИЯ ДЕН НЕГОВИЯ КАБИНЕТ.
ПИТАМ СЕ, ЗАЩО НЯМА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ЛЕКАРИ, ЧЕ ДА СИ ПЛАТЯ НА ТЯХ, ЗА ДА МИ ДАДАТ ПОДОБНО СВИДЕТЕЛСТВО, КОЕТО НЕ Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБСЪЖДАНО ОТ НОВАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ В ЗАЩИТА НА НЕЧИИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ…
Аз посетих кабинета на гражданина съдебен лекар на 21 октомври 2015, и Той ме посрещна с думите: „ХАЙДЕ БЕ ОТ КОГА ТЕ ЧАКАМ !”
Този лъскащ или лъска-телен прием и обръщение ми направи особено впечатление, защото първо трябваше да си платя тези 25 лева, за да разбера, че „БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА” иначе ще трябва да го гоня другарят доктор, за да го барам по „ташаците” и да го карам да се изкашля, за да го приема за войн служещ на Народна Република България…
След правовото ми заплащане посетих отново съдебния лекар и започнахме разказа си за нападението, но другарят доктор се интересуваше от видимото от нанесената травма по лицето ми, която за моя радост, е че поех един юмручен удар в лицето странично в главата и не ми е счупена челюстта в прав удар или да имам големи видими травми и оттоци.
ИЗГЛЕЖДА ДРУГАРЯТ ДОКТОР Е ИСКАЛ ДА ВИДИ ПО-ГОЛЯМО ПОРАЖЕНИЕ ОТ ПОДОБЕН УДАР, КОЙТО ЩЕ ПОКАЖА ЗА ДРУГ ГРАЖДАНИН, КОЙТО Е БИЛ НАПАДНАТ ОТ СПЕЦИАЛНО ПОДГОТВЕНИ БИЯЧИ НА ДРУГАРИТЕ „ДЕМОКРАТИ” ОТ НОВИЯ ЮДЕЙСКИ СВЕТОВЕН РЕД ИДВАЩ ОТ БРАТСКИ САЩ – ИЗРАЕЛ – ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ – СЪЮЗ …
Ето този интересен случай е пример за сравнение :
-
Извадиха сопите в Гарваново: Активист пребит жестоко след предизборна сбирка
Веселин Траянов е със счупена ръка и разбита глава, изгубил е съзнание, след като го бутнали по стълбите
Публикувано: 23 окт. 2015, 22:52 | Обновено: 23 окт. 2015, 22:52 - прочитания: 3536 |коментари: 14
София, България
Пребитият Веселин Траянов е председател на Клуба на настоящите и бивши състезатели по авто и мото спорт в Хасково. Преди няколко дни те излязоха с декларация, че застават зад кандидатурата на досегашния кмет и кандидат за пети мандат Георги Иванов, съобщават от "Коалиция за Хасково". Тази вечер Траянов, който живее в хасковското село Гарваново, бил нападнат от привърженици на друга политическа сила, които провеждали предизборно събрание в селото.
”Бутнаха ме по стълбите и съм загубил съзнание”, разказа Траянов пред полицаите, които пристигнаха в хасковския център за спешна помощ, където бе откаран след побоя.
Траянов е със счупена ръка и разбита глава. Предстои да бъде прегледан и от хирург и ще остане под наблюдение в хасковската болница.
-
Е, ДА ПОПИТАМ МЕДЕЦИНСКИЯ ЕКСПЕРТ –СЪДЕБЕН ЛЕКАР, ТАКЪВ ОБРАЗ ЛИ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДА ПРЕД НЕГО В НОЩТА, А НЕ СЛЕД ДВА ДНИ. ВЯРНО Е, ЧЕ НЕ СЪМ ИМАЛ ПОДОБНО ЛИЦЕ И ПО-ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СЪМ БИЛ ТАКЪВ, ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО БИ СЕ РАЗВИЛО В МЕН В ТОЗИ МИГ НА НАПАДЕНИЕ ИЗРАЗЕНО В МОЕТО КОНЦЕНТРИРАНО НАПЪВАНЕ, КОЕТО НАПРАВИХ ДА БЪДА ЖЕРТВА НА НАПАДАТЕЛИТЕ.
Разговорът с медицинския доктор – съдебен лекар беше кратък, за платените от мен 25 лева, защото видимите белези по лицето не бяха за сравнение с пребития Веселин Траянов от Хасково. Опитах се да обясня на доктора – медицински съдебен лекар, че Аз имам две други травми на двата крака на задните мускули „СЕМИ МЕМРАНОЗОС И СЕМИ-тенденциозос-ТЕНДЕНОЗОС” .
Има нещо близко и символично в това – „ТЕНЕДЕНОЗОС И ТЕНДЕЦИОЗОС”, но съдебния лекаря , като че ли не успя да ме разбере – МЕДЕЦИНСКИЯ КАЛАМБУР, защото продължих да му обяснявам, че съм се учили във „А-ФИФ-ТИЗ ПО ТЕАТРАЛНО ИЗКУСВО”, на медицински термини … Опитах се да му обясня, че в такова върхово напрежение да ме дърпат трима човека, а Аз съм се хванал за желязната пейка, А трима човека ме дърпат и пейката се мести, но мен не могат да ме отместят тримата бабайти и в този върховен момент, Аз съм проявил така наречената „СПОРТНА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА СЪСРЕДОТОЧЕНОСТ ДА СЕ ДЪРЖА ЗДРАВО ЗА ЖЕЛЯЗНАТА ПЕЙКА”
Контра обяснението на медицинския лекар специалист беше, да ми подхвърли, че „да не претендирам за тази болки”, защото можело да се окаже : ЧЕ МОЖЕЛИ ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ АЗ СЪМ РИТНАЛ С КРАКА СИ”
ПРОДЪЛЖАВА - 2