Стефан д-р Димитър Чолаков
September 29, 2023, 04:44:19 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: May 07, 2023, 12:38:39 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli

Адвокатите оказват съпротива срещу антиеврейското законодателство по време на Втората световна война

https://www.youtube.com/watch?v=ylFwBZ5WFqY

 2 
 on: April 10, 2023, 03:14:01 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
НЕ СМЕНИХТЕ ЛИ ТАЗИ ПРОПАГАНДА С ДРУГА ИЛИ Я ПОВТАРЯТЕ ДА Я ЧЕТА ЗА ПОРЕДНИЯ ПЪТ !
-
?ДА ЦИ БАУ? ОТ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
-
ДО БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ?ГЕНЕРАЛ ? ПРЕЗИДЕНТА? НА БЪЛГАРИЯ , ДРУГАРЯТ РУМЕН РАДЕВ ?
-
ДРУГАРЮ ?ГЕРЕРАЛ ? ПРЕЗИДЕНТ,
-
РАПОРТУВА ?ОХРАНИТЕЛЯ НА ПВО И ВВС ПРИ ПОДЕЛЕНИЕ 30 400, -1963 ГОДИНА, КОГАТО ТИ СИ СЕ РАЖДАЛ, РЕДНИКЪТ  ЧОЛАКОВ СТЕФАН ДИМИТРОВЪ, ОЩЕ ОТКОМАНДИРОВАН  НА ЛЕТИЩЕ ЧЕШНЕГИРОВО, КОЕТО Е СЕГА САЩ БАЗА ЗА ПОДГОТОВКА НА ВОЙНА И ПРЕВЪРНАТИ ВЪ УКРАЙНА РУСИЯ, БЪЛГАРИЯ И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ? МЕЖДУ-НАРОДЕН ТЕРОРИЗЪМ.
 ТА МЕН МЕ НАПРАВИХА  РАБОТНИК, ТРУДОВ РЕДНИК, ДА ПУСКАМ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО В ТЕЦ ?МАРИЦА ИСТОК -2?, ЗА ДА СЕ ТОПЛИШ, КОГАТО СИ РАСЪЛ КАТО БЪДЕЩ СТРОИТЕЛ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО !
-
ПИША ТИ В ИМЕТО НА НОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ?ЦЕНЗ-УРА?, КОЯТО СЕ ВЪРТИ ПРИ МЕН ОТ ДОСТАВЧИКА ?КЕЙБЪЛ КОМ И КУР-ПОРЕЙШЪНЪЛ - ВРАЦА?, КОЯТО В КРАЯ НА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ МЕ МАЛКО ?ДЕКЛЕЦЕ-ФИЦИРА? И МИ НАПРАВИХА ХУХАВЕЛ, ТА МЕ СПРЯХА ДА  НЕ ВНИ-САМ ТЕКСТОВЕ ВЪ ?СКАНДАЛНО.НЕТ? .
-
ТРИ ДНИ БЯХ БЕЗ ИНТЕРНЕТ И ТЕЛИВИЗИЯ, НО СИ ПЛАЩАМ /ТОВА НЕ Е НИКАК ВАЖНО ЗА ДРУГИ СРАВНЕНИЯ, КОЙТО ПРАВЯ ПРЕД ТЕБ И СЪДЯ ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ. ИМАЧ ЛИ  ПРАВО В БЪЛГАРИЯ И СЪД ДА ГИ СЪДЯ, ЗА ДА МЕ НЕ ГРАБЯТ ? АЗ ИСКАМ СЪЩО ДА СЪМ В РЕДИЦИТЕ НА БОРЦИТЕ ЗА МИР СРЕЩУ ВОЙНАТА !
-
ТА, АЗ ХОДЕХ В ОБЩЕСТВЕНАТА БИБЛИОТЕКА НА ИМЕТО НА ДРУГАРЯТ ?ХРИСТО БОТЬОВ?  И ТАМ, ТАКА МЕ НАСОЧИХА НА ПО ГОРНИЯ ЕТАЖ, ЗА ДА ПИШУВАМ И ПРАВЯ ?КОНТРА ПРОПАГАНДА? ВЪ БУЛГАРИСТАН И ОТКРИХ, ЧЕ ГОРНИЯ КОМПЮТЪР ЗА ОБЩО ПОЛЗВАНЕ СА ГО ПРОМЕНИЛИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН, КАКТО МИ ПРАВЕХА В ШВЕЦИЯ В ДОМА МИ ОТ ДРУГИТЕ ДОСТАВЧИЦИ И ТАКА ПРОДЪЛЖАВА ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ПРОПАГАНДА В БЪЛГАРИЯ  ДА СПИРАТ ИП АДРЕСИТЕ, ЗА ДА НЕ ПИШАХ ХОРАТА СРЕЩУ ЗАПАНИТЕ ЦЕНСОСТИ, САЩ, НАТО И ЮДЕЙСКИЯ ИМПЕРИАРИАЛИЗЪМ ? НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО, ДУКЕМЕНТАЛНО ПРЕДСТАВЕНО ОТ МЕН, НЕ ЧЕ СЕ ЖАЛВАМ, САМО КОНСТАТИРАМ ОБЩЕСТВЕНО С ТОЗИ ПРОТЕСТ, КОЙТО Е НИЩО С ДЕЛАТА ДЕТО ВОДЯ И ТИ СЕ ОПЛАКВАМ, А ТИ МЕ ПРЕХВЪРЛЯШ КАТО МЪДО В СЪДРАНИТЕ СИ ГЕНЕРАЛСКИ ПАНТАЛОНИ ?
ТАКА РАЗБРАХ, ЧЕ СЪМ ПРЕ-ЕБАН ДЕМОКРАТИЧЕСКИ, ПО НАРЕЧЕНО МУ И ПО МОДЕРНО МУ С ДУМАТА ?ДЕМОКРАТИЧЕСКА ЦЕНЗ-УРА !?  ПОД БЛАГОРОДНОТО ОБЯВЛЕНИЕ, ЧЕ БИСКВИТКИТЕ КОЙТО ГИ СЪБИРАТ, ТАЙНО Е ДА НИ ДЕКЛЕЦЕ-ФИЦИРАТ  ЯВНО ПО ШЕКС-ПИР ОТ ЧОВЕШКОТО ОБЩУВАНЕ ПО СВЕТОВНАТА МЕДИЯ ?.
-
ПРИ ТОЗИ ХОД НАПРЕД НАЗАД ОТ НАС ДО ОБЩЕСТВЕНАТА БИБЛИОТЕКА, ЗАБЕЛЯЗАХ И ДРУГ ?ТАЙНО ТЕХНИЧЕСКИ? ХУХАВЕЛ, ИЛИ КУХИНЕЛ, В ТАЗИ ?ДЕМОКРАТИЧЕСКА ЦЕНЦУРА?, КАТО НАПИСАНОТО В ДОМА МИ ОТ МЕН , КОЕТО СЪМ ПОСТАВИЛ В ?СКАНДАЛНО.НЕТ?  НЕ СЪЩЕСТВУВА В РУБРИКИТЕ НА БИБЛИОТЕКАКАТА НА ДРУГАРЯТ ?ХРИСТО БОТЬОВЪ?, КОЙТО СЕ Е БОРИЛ ЗА ?СВОБАДА И ДАЖЕ Е УМРЯЛ ЗА НАС? ?.
НЯМА НИКАКВА ПОЧТИ РАЗЛИКА, КОЯТО ОТКРИХ, ЧЕ В БИБЛИОТЕКАТА НА ГРАД ВЕКШЬО ? ШВЕЦИЯ МОЯТА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НЕ СЕ ОТВАРЯ, И ТОВА Е ЗАЩОТО ТИЯ НА КОЙТО ИМ ПЛАЩАТ ЗАТВАРЯТ МОЯТА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА ПО СВЕТА ДА НЕ СЕ ОТВАРЯ, НО ИМА ЕДНИ ДРУГИ ТРИКОВЕ, КОЙТО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПО СВЕТА НЕ ЗНАЯТ, ЗА ДА ОТВОРЯТ СТРАНИЦИТЕ МИ И ДА МЕ ЧЕТАТ, КАТО ЕДИН ОТ ?БОРЦИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ПРЕДИ И СЕГА, ЗАЩОТО КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК, АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЗВАМ ВСЕКИ ДЕН, ЧЕ СЕ БОРЯ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ ? СРЕЩУ ВОЙНАТА.
ЕТО ДНЕС НАШАТА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕ-ВИЗИЯ ПОКАЗАХА, КАК ОТ РУСИЯ ДРУГАРЯТ ПУТИН Е ВЪРНАЛ НА ТЕЗИ РОДИТЕЛИ ДЕЦАТА, КОЙТО СА ЖИВИ ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ, ЗА ДА НЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ ГИ ПРОДАВА НА КИТАЙЦИТЕ, КОЙТО СИ ИМАТ МНОГО ДЕЦА ?
УПЛАШИХА ГО , ЧЕ ЩЯЛ ДА ГИ ХРАНИ В РУСИЯ И ХОРАТА СЕ СТРАХУВАТ, НО СЕГА СА РАДОСТНИ, А ОНЕЗИ ДЕЦА ДЕТО СА БЕЗ РОДИТЕЛИ ЩЕ ГИ ХРАНЯТ И ГЛЕДАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПОЦЯЛА РУСИЯ !
ВЪПРОСЪТ БЕШЕ ЗА ИЗВЯВАТА МИ ВЪВ ВРАЧАНСКАТА БИБЛИОТЕКА НА ДРУГАРЯТ БОТЬОВЪ КАТО СТИХОПЛЕТ-ЕЦ ПРОТИВ ВОЙНАТА , И ДА ПОЛУЧА ЕДНА МЪНИЧКА НА-ГРАДА ? ОРДЕН НА ДРУГАРЯТ ?ЛЕНИН? МОЖЕ И МАРКС И ЕНГЕЛС ДА МИ ДО-ТУРИТЕ ... ОТ ПРЕД НЕ ОТ ЗАД !
-
ДНЕС ГЛЕДАХ ЕДНО ПРОПАГАНДНО ПРЕДАВАНЕ НА ?ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ? ГЕРМАНСКОТО РАДИО ЗА ПРОПАГАНДА?  /МЕН МЕ СЪДИХА 1981 ГОДИНА ЗА СЛУШАНЕ НА РАДИО ПО  ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА/, НО СЕГА Я ГЛЕДАМЕ В ДОМЪТ СИ И ТАКА КАЗАХ ТОГАВА НА ОБВИНИТЕЛЯ  ПРО-КУР-ХОР И НА СЪД-ЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ РАБОЩЕЩИ ЗА ПАРТИЯ БКП ЗА ПАРИ, ПРЕД ДС-ТО ЦИТИРАМ СЕ : ?В СЛЕДВАЩАТА ГОДИНИА 1982 В ГЕРМАНИЯ ЩЕ ПУСНА СПЪТНИК, КОЙТО ЩЕ ПРЕДАВА ТЕЛЕВИЗИЯ И ПРОПАГАНДАТА И ЩЕ ВЛЕЗНЕ В ДОМА МИ И ЕТО ДНЕС КОНСТАТИРАХ ТАЗИ БЛАГОВИНЯ, ЗА КОЯТО БЯХ НАРОДЕН ЗАТВОРНИК И ПРЕШЕСТВЕНИК НА ТВОЯТА ДЕМОКРАЦИЯ ? ПРЕЗИДЕНТЕ ? В ИМЕТО НА ФОНДАЦИЯТА ?КОНРАД АДЕНАУЕР И ДРУГИ ДЕТО СЪЗДАДОХА БОЙКО БОРИСОВАТА ПАРТИЯ ?ГЕРБ?, ДА Е ПАТЕРИЦА НА ВЕЛИКАТА ГЕРМАНИЯ КОЯТО ПОДКРЕПЯХМЕ В ДВЕ ВОЙНИ И НАКРАЯ СЕ ИЗСРАХМЕ, НО ДОБРЕ ЧЕ СЕ БИХМЕ И МАЛКО СЪ ТЯХ ТА ДРУГАРЯТ СТААЛИН НИ ЗАЩИТИ В ПАРИЖ ДА НЕ НИ ОКУПИРАТ И ВЗЕМАТ ПОЛОВИДАНАТА БЪЛГАРИЯ И ДА Я ДАДАТ НА ГЪРЧОЛЯТА, ЗАРАДИ ФАКТА ЧЕ СМЕ ГИ ПАЗИЛИ ОТ ЗЛИЯ ЗМЕЙ ?!
ГЕРМАНСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА НА ?ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ? ГАРМАНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ?  ПОКАЗАХА СТАТ-УЙЯ НА ДРУГАРЯТ ФРИДРИХ ЕНГЕЛС ПОДАРЕНА ОТ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ГЕРМАНЦИТЕ ГО ЛЪСКАТ ТОЗИ ПАМЕТНИК И ПОКАЗВАТ ТОЗИ ДРУГАР И ДРУГАРЯТ МАРКС И  ОБЯСНЯВАХА ЗА НЕГО, ЗАЩОТО АЗ НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ТОЙ Е НАПИСАЛ С ЕНГЕЛС НЯКЪКЪВ ?КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИ-ФЕС?, А В БУЛГАРИСТАН МУ МАХНАХА ИМЕТО НА ИКОНОМИЧЕСИЯ ИНСТИТУТ, ЗАЩОТО БИЛ РОДО-НАЧАЛНИК НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ ВЪ БУЛГАРИСТАН, КОЕТО СЕ РАЗВИВА КАТО СВЕТВОВНО И БЕЗ НАС, ЗАЩОТО СМЕ ГО МАХНАЛИ, А НА ЗАПАД ЧЕСТВАХА 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО МУ И ГО УЧАТ ?!
-
ТА ПО ТОЗ ПОВИД , ПОНЕЖЕ СЕ ДОКАЗА, ЧЕ ДРУГАРЯТ ХРИСТО БОТЬОВ Е БИЛ ЧЛЕН НА СВЕТОВНИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ И ОН ПРЪВ КОМУНИСТ В БЪЛГАРИЯ, ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ГО ИЗТРИЕТЕ ОТ ВРАЧАНСКАТА БИБЛИОТЕКА , ЗАЩОТО ТОЙ Е ВРЕДЕН ЗА МЕН, ДА МИ ПРАВИТЕ ПРОПАГАНДА С НЕГО И ДА МЕН  СКРИВАТ ДА НЕ МУ БЪДА ЛИТЕРАТУРЕН ПРОТИВНИК, ЗАЩОТО АЗ СЪМ СЕ УЧИЛ ОТ НЕГО И СЪМ СЕ КЛЕЛ ПРЕД ЛОБНОТО МЕСТО, НА 2 АПРИИ 1989 ГОДИНИ, ГА ИЗЛЕЗНАХ НА ВРАЧАНСКИЯ ПЛОЩАД ДА МУ СЕ ПОКЛОНЯ? С ?ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНАТА МАСА?, ЗА КОЯТО БЯХ ДВА МЕСЕЦА В ГСУ ? НА МВР ДА ГИ УЧА НА ДЕМОКРАЦИЯ, А ТЕ МЕ ИЗГОНИХА ОТ БЪЛГАРИЯ, А СЕГА ШВЕДИТЕ МИ ВЗЕХА СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ И АЗ ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ЗА ТРЯБВА ДА ТИ ЛИЖА КУРО /ЧЛЕНО/ ЗА СОЛ , ЗА ДА НЕ ВЗЕМАМ УЧАСТИЕ С МОИТЕ  КНИГИ ВЪ БИБЛИОТЕКАТА МУ, ЗАЩОТО СЪМ ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА БОТЕВА И Т.Н.
ДА ГО ЗАЛИЧИТЕ, ЗА ДА НЕ ОБЩУВАМЕ !
НЕКА ОБАЧЕ ДА СИ ДОВЪРША ПРЕЖИВЯВАНЕТО С ИНТЕРНЕТНИТЕ ШАШАРМИ ДЕТО МИ ГИ ВЪРТЯТ ТЕЗИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ДЖАНДАР-И - МЕРИЗЪМ С НОВАТА ПАЙНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТЪ, КОЯТО Е НАРЕЧЕНА ?ДАНС? И ТИ СИ ДАЛ НОВО НАЗНАЧЕНИЕ НА СТАРИЯ НАЧАЛНИК НА ?ДАНС? ДА ПРОДЪЛЖИ ДА МЕ ПРЕСЛЕДВА И ГРАБИТЕ ПО ФАШИСТКИ!
ТРАХ МЕ Е ДА НАПИША МОДЕРНОТО ?ЮДО-ФАШИСТКИ  ПО УКРАИНСКИ?,И  ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СКАЧАТ МАЙМУНИТЕ, ЧЕ БИЛО ЕЗИК НА ОМРАЗАТА, А ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 НЯМА ИНФОРМАЦИЯ , КАКВО СА ПРАВИЛИ В ЗИМНИЦИТЕ НА ?СЛАВЯНСКА БЕСЕДА?, ДИРЕКЦИЯТА НА ?НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ?ПОЛИЦИЯТА? И ВЕРОЯТНО АРХИВИТЕ ОТ МИНАЛОТО СТЕ ГИ ЗАЛИЧИЛИ, ИЗТРИЛИ ИЛИ ИЗГОРЕНИ В ИМЕТО НА САЩ ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ДА МАНИПУЛИРА ТОГАВАШНИТЕ ЮДИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА ДА СЛУЖАТ КАТО СОЛОМОН ПАСИ, ЗАЩОТО ЩЕ ИМ ИЗВАДЯТ ДОСИЕТАТА ?.
ТОДОР ЖИВКОВ ГО ПРИБИХТЕ ДА НЕ ПРОГОВОРИ, ЗАЩОТО ИМА НЯКОЙ ПОДМЕТКИ В ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ КЛИПОВЕ ДЕТО СИ ПРИЗНАВА ГРЕХОВЕТЕ, НО ГОЛ-ЯМИЯ ГРЯХ НЕ ГО ИЗПРИКАЗВА !
-
БОЙКО БОРИСОВ МУ БЕШЕ ПАЗАЧ, НО НЕ ГО ОПАЗИ ОТ НОВИТЕ ГЛАВОРЕЗИ  УБИИЦИТЕ НА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ, КОЕТО СИ Е ВИД РЕЛИГИЯ КАТО ХРИСТИЕНСКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, ПРЕД КОЙТО СЕ КЛАНЯМЕ ВСЯКА ГОДИНА ПО ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ? ? ТОЙ ?ХРИСТОС УМРЯ ДА ЖИВЕЕМ НИЕ ?ХАЛЕЛУЙЯ !? 
ТА ВРЪЩАМ СЕ ВЪ НАС ДОМЪТ МИ И ПУСКАМ КОМПЮТЪРА СИ И ОТКРИВАМ, ЧЕ НАЛИ ТИ ПИСАХ В БИБЛИОТЕКАТА  ГО НЯМА ТОВА ДЕТО СЪМ ПИСАЛ,  КОЕТО СЪМ ВНЕСЪЛ ВЪ ДОМА МИ САКАМ ДА ТИ КАЖЕМ, А В МОЯТ КОМПЮТЪР В СТРАНИЦАТА СИ ГО ИМА, КАТО СЕ ВЪРНАХ !
КАК ГО ПРАВИТЕ ТОЗИ ТЕХНИЧЕСКИ ХУВАВЕЛ ? ПИТАМ БЕ ПРЕЗИДЕНТЕ, ПИТАМ !
ТУКА ИМА , ТУКА НЯМА , ТОВА САМО МИСТЕР СЕНКО МОЖЕШЕ ДА ГО ПОКАЖЕ НА СЦЕНАТА, И ВЕРОЯТНО СЕ УЧИТЕ ОТ НЕГО , ЗАЩОТО И ТОЙ Е-БЕШЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !
ЕТО, ТАЗИ ХУХАВЕЛА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ  НА БЪЛГАРИЯ И ОБЩНОСТТА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЕ МОГА ДА Я РАЗБЕРА?. , НО  ИМА И ДРУГИ НЕЩА, КАТО НАПРИМЕР ТЕЗИ ДЕТО МИ УЖКИМ ПАЗЯТ СТРАНИЦАТА, МИ Я СКРИХА ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТЕКСТОВЕ В СТРАНИЦАТА, И КАТО  ГИ ОТКИРЯ  НЯКЪДЕ ПО СТАРИ СТАТИИ И СМЕНЯ С НОВИТЕ АДРЕСИ ОТ НОВИЯ ДОМЕЙН, ТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ.
ТИЯ НОВИ ТАШАКЛИИСКИ РАБОТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ, НО АЗ ГИ ОБЯСНЯВАМ, ЗАЩОТО ВСЯКО ИМЕ, КОЕТО СПОМЕНАВАМ В МОЯТА СТРАНИЦА ? ОБЩЕСТВЕНО , ТРЯБВА ДА СЕ ПОЯВЯВА В СВЕТОВНИ ИНТЕРНЕТ И ВСЕКИ, КОЙТО ВЛЕЗНЕ В МОЯТА СТРАНИЦА ЩЕ СЕ РЕГИСТРИРА И АЗ СЕ РАДВАМ НА БРОЯЧА ДЕТО РАБОТИ, НО И ТОЙ НЕЩО ЗАПОЧНА ДА СЕ КРИЕ, С КОЕТО МИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЯМА ДА МОГА ДА ПРОСЛЕДЯВАМ КЪДЕ ПО СВЕТА МЕ ЧАТАТ !
ЧЕТАТ МЕ ПО СВЕТА, НО ТРЯБВА МОЯТА СТРАНИЦА ДА ИМА ИЗЛАЗ ПРЕД СВЕТА, А ТОВА НЕ ГО ПРАВЯТ СЛУЖИЛИ  ОТ ?СУПЕРХОСТ.БГ? И ПИША И НА ТЯХ ПОСЛАНИЯТА СИ А ТЕ СИ МЪЛЧАТ И НЕ МИ ОТГОВАРЯТ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ КАКВО ДА ПРАВИМ ? ПЛАЩАМ ИМ БЕ ПРЕЗИДЕНТЕ ДА МЕ КРИЯТ ОТ ВАШЕ И ТВОЕ ИМЕ ! ТЕ СА ТВОИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ ЦЕНЗУРИ ПО ИНТЕРНЕТ, ЗАЕДНО СВЕТОВНИТЕ КОПОЙ МЕ ХВАЩАТ КАТО КУЧЕ НА СИДЖИМ, ПОЧТИ СЪЩОТО , КОЕТО НАПРАВИХА , ТРИМАТА БАБАИТИ И ДРУГАРКАТА ?ТЪРТО-НЕТКАТА В ПЛОВДИВА, ЗА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ  С ЕДНО НЕЩАСТВО МОМЧЕ.
ТОВА СИ И ВИД ФАШИЗЪМ, НЕЩО КАТО РАСОВА ТЕОРИЯ ! НА ТОВА ЛИ СЕ УЧИМ ГЕНЕРАЛЕ, АЗ СЪМ СПАСИЛ 24 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА, А КУРВИТЕ МЕ ОБВИНЯВАХА, ЧЕ СЪМ ОБИДИЛ ДРУГАРКАТА ДИРЕКТОРКА , КОЯТО ИМАЛА НАГРАДА ?100 ГОДИНИ ДРУГАРЯТ ЛЕНИН?
ОСТАВА ДА ПОПИТАМ КАК ГО ПРАВИТЕ ТОЗИ ШАШАВЛЪК ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ, ДОКЛАДВАЙ НА РЕДНИКА ЧОЛАКОВ, КОЙТО ТИ КУР-ЗЕРУВА ?
С ДОБРИ ЧУВСТВА ?
СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
10.04.2023 ? ВРАЦА БЪЛГАРИЯ
-
 ПИЛОН ЗА БЪЛГАРИЯ !
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&id=11165&p=poetbg&title=%CF%C8%CB%CE%CD+%C7%C0+%C1%DA%CB%C3%C0%D0%C8%DF+%21
      -
      На ?Роженските поляни в Родопите
      Ще бъде вдигнат пилон, пръв във светът !
      ПО ЛАЗАРОВ ДЕН, НАШАТА ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ !
      Да Ви напомним, че ние сме Българи !
      -
      Роженският събор се завръща на 14 юли
      -
      https://www.travelnews.bg/bg/news/16758634707628/rozhenskiyat-sabor-se-zavrashta-na-14-yuli
      -
      На Рожен
      111-метровият пилон с българското знаме ще е паметник на обединението
      -
      https://bnr.bg/post/101788357/pilon-na-rojen
      -
      -
      Да крещиш да живее България
      И да убиваш като Генерал Франко Испания
      Това не е национализъм, а фашистка прокоба !
      -
      Почти също е в Кралството Швеция
      Да рушиш неутралитет с векове
      И социален пример за целия свят? е ИНКВИЗИЦИЯ!
      -
      Първичен инстинкт за грабежи от НАТО
      Имат политици за световен грабеж
      БОГО-ИЗБРАНИТЕ ЮДИ, МАСКАРИТЕ С ПАРИ !
      -
      Предатели мътят във полози
      И вместо пилета змии от тама хвърчат
      Архи-оптерикси не гълъби за мирът !
      -
      Човечеството се бори за Мир
      Не колониални грабежи войни със НАТО и смърт
      БОГО-ИЗБРАНИТЕ ЮДИ СА ПРИМЕР ЗА ВЛАСТ ВЪВ СВЕТЪТ!
      -
      Тези идиоти ни лъжат ? НИЕ ПИЛОН ЩЕ СТРОИМ
      Най-висок е, рекордьор за светът
      НАРОДЪТ - След Бузлуджа символично Вървим !
      -
      Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&p=poetbg&title=%CF%CE%D1%CB%C0%CD%C8%C5+%CA%DA%CC+%C3%C5%CD%C5%D0%C0%CB%CD%C8%DF+%D1%C5%CA%D0%C5%D2%C0%D0+%CD%C0+%CE%CE%CD
      -
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТОВЪ ЧОЛАКОВЪ
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11165
      -
       
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11164
      -
       
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11163
      -
       
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11098
      -
       
      -
      http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
      -
       
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11112
      -
       
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&p=poetbg&title=%D5%C0%C9-%CA%D3++%D1%D2%C8%D5++%C7%C0+%C2%C5%CD%D6%C8+%CC%C8%D6%C5%C2+%21
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&p=poetbg&title=%CF%CE%D1%CB%C0%CD%C8%C5+%CA%DA%CC+%C3%C5%CD%C5%D0%C0%CB%CD%C8%DF+%D1%C5%CA%D0%C5%D2%C0%D0+%CD%C0+%CE%CE%CD
      -
СТЕФАН Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ ЗА ШВЕДСКИТЕ КОМУНИСТИ В ИЗДИГНАЛИ ГО В  ?БЕЗДОМНИЯ ПОЕТ НА ШВЕЦИЯ?, А В БЪЛГАРИЯ Е БЕЗ СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ, ЩЕ МЕ ПРАВИШ ЛИ ЗАТВОРНИК ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ ДА БЯГАМ ТАМ ЗА ЗАТВОРНИК ??
      -
      07.04.2023 ? Враца - БЪЛГАРИЯ
     
-
10.04.2023 ? ВРАЦА ПАЛАНКА ? БУЛГАРИСТАНСКИ САНДЖАТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

 3 
 on: February 19, 2023, 09:32:05 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
 ВЕНЕРА
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=%C2%C5%CD%C5%D0%C0&id=11101&p=vratza&title=%C2%C5%CD%C5%D0%C0
      -
      ДРУГАРЮ БЪЛГАРСКИ "ГЕНЕРАЛ - ПРЕЗИДЕНТ",
      ЖЕЛАЯ ДА ТИ БЛАГОДАРЯ ТАКА ИСКРЕНО И СЪРДЕЧНО НА ТЕБ И ТВОИТЕ ДЪРЖАВНИ ХАКЕРИ ОТ "ДАНСА", НА КОЙТО СЪМ СТАНАЛ РАБОТОДАТЕЛ ДА МИ СМУЩАВАТ КОМПЮТЪРА И ДА МИ ГО ПЪЛНЯТ СЪС СКРАБ...
      -
     
      /ПИЧИ ВЪШКИ, ЩОМ ЗАВЪДИШ ГЛЕДАЙ ТИ ДА ГИ ПРОПЪДИШ !
      ЗАСЪРБЯТ ЛИ ТЕ МЪДЕТЕ, ГЛЕДАЙ ДА НЕ СА И ДВЕТЕ !
      ЧЕ ЖЕНАТА ЩЕ СЕ КАРА, - ИЧКА НЯМА ДА ТИ ДАВА
      И ТОГАВА, ТИ ГОРКИЯ ЩЕ ДАЯНИШ НА Ш-ЕКИЯ ... ОТ СТУДЕНТСТВОТО !/
      -
     
      ОНО, ВСИЧКИТЕ ПУТКИ ДЕТО МИ ПРАВЯТ НОМЕРА ДА МИ ВКАРВАТ НАЙ РАЗЛИЧНИ СНИМКИ И СТРАНИЦИ ОТКРИХ, ЕТО ТОЗИ АНЖЕЛ НЕБЕСЕН И ТИ ГО ПРОВОДЯМ ДА СЕ ДЪРВИШ ТИ, НА МЕН МИ Е МИНАЛО ВРЕМЕ !
     
      НЕ ТИ ЗАВИЖДАМ БЕ ПИЧ, ЕБИ И ВСИЧКИ ДА ЕБЕТЕ И ЗАРАДИ МЕН ...
     
      АЗ НЕ СЪМ ЕГОИСТ И ЩЕ ТИ ДОКАЖА, С ЕДИН ДОКУМЕНТИ ДЕТО СЕ КАНЯ ДА ТИ ГИ ПРОВОДЯ, ЧЕ ТЕЗИ ОТ ФИРМАТА ЗА ВДИГАНЕ НЕ МЕРАКО - САМОЛЕТО, НЕ СМЕЯ ДА НАПИША /УЙЬО, ЗАЩОТО ТОВА Е МРЪСНА ДУМА И МОЖЕ ДА МЕ САНКЦИОНИРАТ /МЕ ОГРАБИХА КАТО МИ ПРАТИХА ЗА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ САМО ЕДНО МУСКАЛЧЕ ДА ГО ВДИГАМ ...
     
      МНОГО ПАРИ МИ ВЗЕХА, А ТАМ МИ СЕ ПАДНА ОТ ТОМБОЛАТА 50 % НАМАЛЕНИЕ ЗА 69 ЛЕВА, А МИ ПРАЩАТ МЕДИКАМЕНТА ЗА 123 ЛЕВА И АЗ ВЪТРЕ ПИША ДА МИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ИЛИ ДА ПРАТИТЕ ЕДНО МУСКАЛЧЕ ОТ МЕДИКАМЕНТИ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ, ЧЕ ДА ГО ВДИГА И ДА СИ ЕБА ЖЕНАТА !
     
      ВИДИШ ЛИ КОЛКО СЪМ ДОБАР, НЕ СЪМ ЕГОИСТ И СЕГА ТЕ ИЗВЕСТЯВАМ И ЩЕ ИЗВАДЯ КОПИЯ НА ХАРТИИТЕ ДЕТО ПИШАТ, ЧЕ НЯМАЛО ТАКЪВ АДРЕС... НА ИЗПРАЩАЧА !
     
      ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА, ЧЕ МОЖЕ ЮДЕЙСКИТЕ СВИНИ ДА ИСКАТ ДА МЕ УНИЩОЖАТ.
     
      ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ТЕ ИЗ-ПРОВАЙ МЕДИКАМЕНТА В ЛАБОРАТОРИЯ И МИ ДАЙ СИГНАЛ ДАЛИ ДА ГО ПОЛЗВАМ, АЗ НЕ ДА ГО ВДИГАМ, ПИШАТ И ЛЪЖАТ, ЧЕ БИЛО ОПРАВЯЛО ПРОСТАТАТА !
     
      ДА НЕ ТИ ДАВА ГОСПОД ТОВА ЧУДО, НО ТИ СИ МЛАД ИМА ДА ГО ВИРИШ, А КАТО ПАДНЕШ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ ЩЕ МЕ ХВАНЕШ ЗА КУРА КАКТО ДРУГАРЯТ ЧЪРЧИЛОВ, КАТО ЧУЕЛ ДУМАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" СЕ ХВАЩАЛ ЗА КОБУРА И ХВАЩАЛ НА ЧОЛАКО /МОЯ МИЛОСТ !/ КУРА ...
     
      ДА ЗНАЕШ ЛОШИ ХОРА ИМАШ ОТ НОВАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ "ДАНС" ... ЩЕ ДАН-СИМЕ ДВЕ НА ПРЕД ЕДНА НА ЗАД В ГЪЗО ПО ЛЕНИНОВИЯ ТАКТ - ДАМИ КАНЯТ ТАНГО .... !
     
      ВСИЧКО Е ФИЛОСОФИЯ, НО ТИ СИ ХВЪРЧАЛ ВЪВ ВЪЗДУХА И СИ МИНАЛ ПО-КАРЙ ТОЗИ ПРЕДМЕТ !
     
      С ДОБРИ ЧУВСТВА ОТ МЕН !
     
      ЧОЛИ БОЛИ ГО УЙЬО, ГОВОРИТЕЛ НА НЕГОВО БЛАЖЕНСТВО ... ОТ ДОЛУ ИНАЧЕ СИ ШАДРАВАН СЕКИШ ОТ ГОРЕ ПО ТУРСКИ, ДРУСАНЕ ДОКАТО ТИ СТРОШАТ ТОП-КИТЕ !
      -
      ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ, ХАКНАХА МЕ НЕ ДАВАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯ НА СВЕТА, ЧЕ ТЕ УВАЖАВАМ !
     
      ЕТО ВИЖ КАКВО СА МИ НАПИСАЛИ ТЕЗИ ОТ ФЕЙСБУК ...
      -
      -
      Функцията е блокирана временно
      Наскоро публикувахте нещо, което нарушава политиките на Facebook, така че използването на тази функция беше временно блокирано за вас. За повече информация посетете Помощния център.
     
      За да предотвратите бъдещо блокиране, се уверете, че сте прочели и разбрали Стандартите на общността на Facebook.

      Блокирането ще продължи още 29 дни и 23 часа.
-
МАМАТА ИМ ДЕЙБА ПАК СА НАМЕРИЛИ НЕЩО ДЕТО НЕ СЪМ ГО ПОСТАВЯЛ И ТЪРСЯТ ДА МЕ СПРАТ ЗАЩОТО ИСКАМ И АЗ ДА СЪМ ИЗВЕСТЕН ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ ! ТОВА СЕ КАЗВА ЮДЕЙСКА ЦЕНЗУРА !
     
      Ако мислите, че това не нарушава нашите Стандарти на общността, уведомете ни.
-
КАК ДА ГИ УВЕДОМЯ КУРВИТЕ ОТ ФЕЙСБУКА ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ, ТИЯ НЕ РАЗБИРАТ НИТО ОТ АНГЕЛИ НИТО ОТ ЕБАНЕ !

А, АЗ СЕ БОРЯ ЗА МИР, АМА ТИ НЕ ЗНАЕШ ЗА МЕН, ВЛЕЗ В СТРАНИЦАТА И ЧЕТИ УЧИ СЕ НА МИР, АЗ ОТДАВНА СЕ БОРЯ Е ПРЕДНИТЕ МЕ ПРЕСЛЕДВАХА И СЕГА СЕ БОРЯ И ТЕЗИ МЕ ПРЕСЛЕДВАТ - ДА ТИ ЕБА ДЕМОКРАЦИЯТА !
      -
      НА КОЙ ДА СЕ ЖАЛВАМ, БОГ ВИСОКО, ЦАР НЯМАМЕ , А АНЖЕЛЧЕТО ДЕТО ТИ ГО ПРАЩАМ Е СВЕТОВНА КАРТИНА !
     
 -
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11101
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11101>
-
      -
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
      -
   -
      http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
-
<img src=http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474>
-
      -
      -
      19 .02. 2023 - ВРАЦА - БЪЛГАРИЯ


 4 
 on: February 08, 2023, 01:14:34 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ЕКЗЕНСТИНЦИАЛИЗМЪТ ДА ЖИВЕЯ И ДА МЕ УБИЕ ШВЕДСКИЯ КРАЛ!
-
Странно заглавие за роман написах ! Отворих Интернета и попаднах на една статия ?
-
Великият тенор Бениамино Джили бил съден от народния трибунал като фашист
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&id=11078&p=video&title=%C1%C5%CD%C8%C0%CC%C8%CD%CE+%C4%C6%C8%CB%C8+-+Beniamino+Gigli+-+
-
Следвоенна Европа и Америка затварят вратите на оперните си сцени за изпълнителя на "Мама" и "О, соле мио"
-
Beniamino Gigli - Mamma (Rare version)
-
https://www.youtube.com/watch?v=z9AjW7pC-BY
-
Beniamino Gigli - Canzoni Celebri vol 2
-
https://www.youtube.com/watch?v=uV7HlMDxDjI
-

https://impressio.dir.bg/ikoni/velikiyat-tenor-beniamino-dzhili-bil-saden-ot-narodniya-tribunal-kato-fashist
-
-
https://static.dir.bg/uploads/images/2017/03/22/6081/768x432.jpg?_=1490180513
-
<img src=https://static.dir.bg/uploads/images/2017/03/22/6081/768x432.jpg?_=1490180513>
-
-
Името на Бениамино Джили се е превърнало в нарицателно за велик певец. Невероятна е историята на този човек, роден в малко градче на Адриатическо море, в семейството на беден обущар и израснал в крайна бедност.
Бениамино Джили е последното дете в семейство, което живее на ръба на мизерията. Баща му - беднякът обущар, обаче, бил страстен почитател на най-елитарното изкуство - операта. Малкият Бениамино е роден на 20 март 1890 г. в градчето Реканати, Италия. На 7 го приемат да пее в местния църковен хор, където органистът се заема да научи талантливото момче на първи стъпки в музиката. Младият Джили напуска и хора, и училището, защото е принуден да работи - на 12 почва работа като чирак в шивашко ателие. Научава се и на дърводелство.
Освен че подпомага семейството си, събира пари за уроци по музика. Заминава за Рим, където си намира работа като домашен прислужник. Отваря се възможност и за втора работа - почасов продавач в дрогерия. Междувременно учителите му по музика се опитват да уредят държавна стипендия за талантливото и работливо момче, за да продължи да учи. Успяват - Бениамино Джили е приет да продължи музикалното си образование в лицей, който днес е познат като Музикалната академия "Санта Чечилия", Рим.
-
ТАЗИ ЮДЕЙСКА ИСТОРИЯ НЕ НЕСЪТВОРЕНИЕТО ДА СЕ ОБЪРНЕ ЧОВЕК КЪМ ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕ ЧОВЕЧЕН СЕ НАЛАГА И СЕГА В ТОЗИ МОМЕНТ ОКОЛО ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЗАБРАНЯВАЙКИ РУСКАТА ЛИТЕРАТУРА В ЛИЦЕТО НА ДОСТОЕВСКИ ?ИДИОТ?, КОЙТО СЪЩЕСТВУВА МЕЖДУ ХОРАТА ИЛИ ?ВОЙНА И МИР? НА ЛЕО ТОЛСТОЙ, КОЙТО Е ПРОТИВ ВОЙНАТА !
-
ЕТО ЧАСТ ОТ СТАТИЯТА И ДВЕ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ МЕЛОДИИ, КОЙТО ТЕ КАРАТ ДА ПЛАЧЕШ, А КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЧЕ ЗА МАЙСКА СИ, ТОЙ Е РОДЕН ИЗВЪН ЗЕМНОТО ?.
ДА СЕ ПОКЛАНЯШ НА ДЖИЛИ И ДА ГО РИТАШ Е ЛОШО ЗА ИНТЕЛЕГНЦИЯТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА СВИНЩИНА ? И ПРЕСТЪПНИЦИ!
-
 

-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11078
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11078>
-
ПРЕДИСЕТИ-ТО, КРАЛЕТО ХОДЯТ ДА СЛУШАТ МУЗИКА И ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАТ ТАЙНО В ДУШИТЕ СИ ДА ПЛАЧАТ, КАТО ОБИКНОВЕНИ ЧЕЛОВЕЦИ И ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, НАЛАГАЙКИ ЦЕНЗУРА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ, ЗАГЛУШАВАЙКИ ЧОВЕЩИНАТА. ТОВА Е МОЕТО МИСЛЕНЕ И СТРЕЛИ ХВЪРЛЕНИ СРЕЩУ ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ И ВМЕСТО ДА СЪЗДАВАТ КРАСОТА МЕЖДУ ХОРАТА СЪЗДАВАТ ОМРАЗА, СРЕЩУ КОЯТО СЕ ОБЯВЯВАВАМ !
ОСТАВАМ ВИ ДА ИЗСЛУШАТЕ ОПЕРНИТЕ АРИИ ОТ БЕМИАМИНО ДЖИЛИ В СРАВНЕНИЕ С ЕДИН ШВЕД, КОЙТО Е ЧАСТ ОТ СВЕТОВНАТА КУЛТУРА И МНОГО ТАКИВА КАТО НЕГО, КОЙТО ОБИЧАМ И УВАЖАВАМ ОСТАВЯЙКИ ВАС ДА СЕ СПОМНИТЕ И СРАВНЯВАТЕ С ТЕЗИ МОЙ МИСЛИ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ !
-
На опера в събота: 100 години от рождението на Юси Бьорлинг
публикувано на 04.02.11 в 09:14
-
  https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&id=11080&p=statiibg&title=%D8%C2%C5%C4%D1%CA%C8+%D2%C5%CD%CE%D0+-
-
https://bnr.bg/post/100080197/na-opera-v-sybota-100-godini-ot-rojdenieto-na-usi-baorling
-- -
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11080
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11080>
-

 
нимка: Архив
Юхан Юнатан Бьорлинг, както е пълното име на един от водещите тенори в първата половина на ХХ в., е роден на 2 февруари 1911 г. в шведския град Борленге. Умира на 9 септември 1960 г. в Стокхолм. Още приживе е наречен ?шведският Карузо?, става носител на наградата Грами в годината на смъртта си, а още през 1944 е удостоен с почетното звание ?Придворен певец на Швеция?.
Началото на оперната кариера за Бьорлинг е 1930 г. в Кралската шведска опера с ролята на фенерджията в ?Манон Леско? на Пучини, Дон Отавио в ?Дон Жуан? на Моцарт, Арнолд във ?Вилхелм Тел? и граф Алмавива в ?Севилския бръснар? на Росини. Младият певец е забелязан и това отваря вратата към изявите му в Европа и Америка.
През 1937 г. дебютира в Карнеги хол, а на следващата година е в Метрополитън опера като Родолфо в ?Бохеми? на Пучини. Именно на сцената на този театър в периода 1940?1950 г. шведският тенор създава прекрасни образи с централните роли във френски и италиански репертоар: ?Трубадур?, ?Риголето?, ?Аида?, ?Бал с маски?, ?Палячо?, ?Селска чест?, ?Фауст?, ?Ромео и Жулиета?, ?Бохеми?, ?Мадам Бътерфлай?, ?Тоска? и ?Манон Леско?. Негови партньори са други забележителни певци като Зинка Миланова, Виктория де лос Анжелес, Роберт Мерил, Ленард Мерил, Борис Христов и други.
В предаването очаквайте да чуем някои звездни мигове от кариерата на Юси Бьорлинг, останали като документален и студиен звуков фонд от концерти и оперни спектакли (?Риголето? и ?Аида? на Джузепе Верди, ?Селски чест? на Пиетро Маскани и ?Бохеми? на Джакомо Пучини).

събота, 5 февруари от 20.00 часа
По публикацията работи: Даниела Найденова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини ? БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

-
 -
http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
-
<img src=http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474>
-
-
  
Jussi Bjorling - Nessun Dorma (1944)
-
https://www.youtube.com/watch?v=wPEG914GATk
-
Victoria de los Angeles & Jussi Bjorling - Viene la sera (Madama Butterfly )
-
 https://www.youtube.com/watch?v=5TUtRRfAOMs  
-
Renata Tebaldi Jussi Bjoerling sing La Boheme (vaimusic.com)
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2023&id=11080&p=statiibg&title=%D8%C2%C5%C4%D1%CA%C8+%D2%C5%CD%CE%D0+-++%CD%E0+%EE%EF%E5%F0%E0+%E2+%F1%FA%E1%EE%F2%E0%3A+100+%E3%EE%E4%E8%ED%E8+%EE%F2+%F0%EE%E6%E4%E5%ED%E8%E5%F2%EE+%ED%E0+%DE%F1%E8+%C1%FC%EE%F0%EB%E8%ED%E3
-
https://www.youtube.com/watch?v=EZJqR_8uE9s
-
The 10 Most Popular Opera Arias - by classical music stars (Pavarotti, Netrebko, Deborah York)
-
https://www.youtube.com/watch?v=kPMWJx91sxY
-
Уважаеми читатели, както виждате започвам своят роман с музика, нещо като ?УВЕРТЮРА? в оперното произведение !
Хубаво е да изслушате музиката и да се впечатлите с музикалните съдбини на героите и композиторите !
Аз ще създам едно произведение на преживяното ?ЕКЗИСТНЦИАЛНОТО?, което ми предстой да преживея по филма на Ингмар
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11086
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11086>
-
-
 
Само не ме нападайте със стандартното обвинение ?АНТИСЕМИТИЗЪМ?, това е дискусионно световно разглеждане на въпросът за юдейзмът и всички който са запачнали да пишат се преследвани по светът, както фашизмът и комунизмът преследваше хората.
ФАШИОТО СТОЙ В ОСНОВАТА НА ЕВРЕЙСКАТА ДЪРЖАВА СЪЧЕТАЛА ДВАТА КОМПОНЕНТА НА ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА, КОЙТО СА ОСНОВАТЕЛ НА ИЗРАЛ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ГЕРМАНИЯ И СЪВЕТСКИЯ СЪЗЮ С ОЩЕ ДРУГИ НЕЩАСТНИЦИ, КОЙТО Я СЪЗДАДОХА ВЪЗ ОСТНОВАТА НА ТЕРОРИЗМА !
ПО ВЪПРОСЪТ ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТГОВОРЯТ ПАЛЕСТИНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО БЕШЕ ИЗБИТО И ИЗГОНЕНО ОТ ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ, А СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ООН, КОЯТО БЕШЕ СЪЗДАДЕНА БЕШЕ ИЗПРАТИЛА ЕДИН ШВЕДСКИ ДИПЛОМАТ, КОЙТО СПАСЯВАШЕ ЕВРЕЙ И ЦИГАНИ ОТ КОНЦЕТРАЦИОННИТЕ ЛАГЕРИ В КРАЯ НА ВОЙНАТ ОТ ГЕРМАНИЯ В КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ С БЕЛИТЕ АВТОБУСИ, КЪДЕТО ТОЙ САМ ПЪТУВАШЕ С ТЕЗИ АВТОБУСИ И БЕШЕ УБИТ, ЗАЩОТО Е БИЛ АГЕНТ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ?

След размисли дойдох до това заглавие, което е изобличение?
Прочетох една статия за ?Кобо Абе - японският Франц Кафка: Загубата започва със страха от нея? написана в една културна страница със заглавия и се зачетох и открих своето заглавие, но нека представя творецът от статията:
СЛЕД ТАЗИ СТАТИЯ В МЕН СЕ ПРОЯВИ ИНТЕРЕС ДА НАПРАВЯ СРАВНЕНИЕТО МЕЖДУ КОБО АБЕ И ФРАНЦ КАФКА ОТ ЕДНА ДРУГА СТАТИЯ, ЗА ДА ОБЯСНЯ ?ЕКЗИСТЕНЦИАЛИЗМА? ИМ ИЛИ ДА ОБЯСНИМ МОЯТА КНАГА НА СЪЩЕСВУВАНЕТО КЪМ ПОДГОТВЯЩАТА МИ СЕ СМЪРТ  ? !
-
СВЕТОВНИ ПИСАТЕЛИ
Кобо Абе - японският Франц Кафка: Загубата започва със страха от нея. Умира на 69 години в Токио на 22 януари 1993 година. Без да може да получи Нобеловата си награда. Точно преди 30 години.
Автор : Валерия Калчева / 22 януари 2023 / 20:05     4259 Прочита     2 Коментара
ВПЕЧАТАЛИ МЕ ФАКТА, ЧЕ ТОЙ ? КОБЕ АБЕ,  Е МОЖЕЛ ДА ПОЛУЧИ ?НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА?, А АЗ СЪМ ЖИВЯЛ ПО ТОВА ВРЕМЕ В КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ С МНОГО МИСЛИ ОКОЛО ?ЕКЗИСТЕНЦИАЛИЗМЪТ И ДАВАНЕТО НА НОБЕЛОВИТЕ НАГРАДИ ЗА МИР И ЛИТЕРАТУРА? И СЕГА НАУЧАВАМ ЗА НЕГО КАТО ПИСАТЕЛ И СЕ ВПЕЧАТЛЯВАМ ОТ ЕДИН ОТ РОМАНИТЕ, КЪДЕТО СЕ ГОВОРИ ЗА ЕКЗИСТЕНЦИАЛИЗМА ? ТОВА МЕ НАВЕДА НА МИСЪЛТА ДА СЕ СЪСТЕЗАВАМ ЗАДОЧО С НЕГО НА ЛИТЕРАТУРНОТО. АЗ СЪМ МИНАЛ ПОКРАЙ ЛИТЕРАТУРАТА ПО МНОГО НИВА, И ЩЕ СЕ СЪСТЕДАВАМ С НЕГО И СЪС СЕБЕ СИ, А ВИЕ ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ СИ ОБЯСНЯВАТЕ ЖИВОТА МИ В КНАГАТА НА ЖИВОТА МИ, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ ПРЕЖИВЯНАТО ? ?ПО ПЪТЯ?, ТОВА Е ДРУГА КНИГА ЧАСТ ОТ ?РУД ? ПЪТ 66? МЕЖДУ АТЛАНТИЧЕСКИЯ И ТИХИ ОКЕАН С НЕГОВИТЕ ПРЕВРАТНОСТИ ПО ПЪТИЩАТА НА ЖИВОТА ? ! НЕКА ПРЕДСТАВЯ КОБО АБЕ ОТ СТАТИЯТА НА ЕВА МИРИЯНСКА, КОЯТО МЕ ВПЕЧАТЛАВА ОТ КУЛТУРАТА, КОЯТО ПРИТЕЖАВА ДА ПРАВИ АНАЛИЗИ НА ТОЛКОВА МНОГО ЛИЦА.

https://impressio.dir.bg/litsa/kobo-abe-yaponskiyat-frants-kafka-zagubata-zapochva-sas-straha-ot-neya
  
Колаж: Траяна Генчева, Dir.bg
-
https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435114/768x432.jpg?_=1674281037
-
<img src=https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435114/768x432.jpg?_=1674281037>
-
Още
 
-
https://static.dir.bg/uploads/images/2019/08/07/1821074/256x144.jpg?_=1565203230
-
<img src=https://static.dir.bg/uploads/images/2019/08/07/1821074/256x144.jpg?_=1565203230>
-
https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435115/768x.jpg?_=1674279986
-
<img src= https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435115/768x.jpg?_=1674279986>
-

Показаха невиждани досега ръкописи на Франц Кафка
"Еднопосочният билет е разчленен живот, лишен от връзката между вчера и днес, днес и утре. Само човек, който упорито се е вкопчил в двупосочния билет, може да си тананика с истинска мъка песен за еднопосочния билет.", пише Кобо Абе в знаменития си роман "Жената в пясъците".
Японският писател Кобо Абе става известен с метафоричните си романи "Жена в пясъците", "Човек-кутия" и "Чуждо лице". Творбите на автора, работил през втората половина на ХХ век, отвориха пред читателите специфичния свят на литературата на Страната на изгряващото слънце.
Умира на 69 години в Токио на 22 януари 1993 година. Точно преди 30 години.
   -
-
Японският писател Коо Абе става известен с метафоричните си романи "Жена в пясъците", "Човек-кутия" и "Чуждо лице"
Стилът на Абе е определян като сюрреалистичен и алегоричен, дори фантастичен. Главна тема в творчеството му е отчуждението на индивида и празнотата на съвременното общество. Най-известният роман на Абе е "Жената в пясъците", придобил популярност от едноименната филмова екранизация по него.
Кимифуса Абе е роден на 7 март 1924 г. района Кито, Токио. Израства в Китай, древния град Мукден (сега Шънян), провинция Манджурия, управлявана от японците. Баща му е лекар и преподава в местния медицински колеж. В средното училище Абе се представя добре по математика, но се интересува също от ... събиране на насекоми. Но много го вълнуват книгите...
Още
-
Сейфове с непубликувани творби на Франц Кафка може скоро да бъдат отворени
.
https://impressio.dir.bg/bukvi/seyfove-s-nepublikuvani-tvorbi-na-frants-kafka-mozhe-skoro-da-badat-otvoreni
.
https://static.dir.bg/uploads/images/2019/04/18/1710287/256x144.jpg?_=1555591664
-
<img src= https://static.dir.bg/uploads/images/2019/04/18/1710287/256x144.jpg?_=1555591664>
-
 
Сейфове с непубликувани творби на Франц Кафка може скоро да бъдат отворени
Сред любимите му автори са Фьодор Достоевски, Франц Кафка, Райнер Мария Рилке, Едгар Алан По и Луис Карол.
Сартър също оказва влияние върху него. През 1943 г. записва медицина в Токийския императорски университет, но се връща в Манджурия след две години, като зарязва следването си. Абе остава там до края на Втората световна война, когато японските войски се изтеглят от Китай. Бащата на Абе умира от тиф и синът му се завръща в Токио, за да продължи образованието си.
-
https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435108/768x.jpg?_=1674279928
-
<img src= https://static.dir.bg/uploads/images/2023/01/21/2435108/768x.jpg?_=1674279928>
-

  


ПРОДЪЛЖАВА
-
-
СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
-
-
http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
-
<img src=http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474>


 5 
 on: December 05, 2022, 03:30:49 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
СТЕФАНЪ Д-Р Д ЧОЛАКОВЪ
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10725&p=poetbg&title=%CB%D3%C4%C8%D2%C5+%C8+%C0%C7+%C4%CE+%D2%DF%D5+%3F+%21+1878+-+2022
-
ГРАЖДАНИН И НА КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ ДОРИ И НА ЕВРОПА, НО НЕ ЗНАЯ ДАЛИ МЕ ВОДЯТ ЗА БЪЛГАРИН ?
-
-
В ЮДЕЙСКИЯ ?ФЕЙСБУК? СА МЕ СПРЕЛИ СЪС СЛЕДНАТА ФОРМУУЛИРАВКА !
-
ХАЙЛ-ЛЕЛЕ ? УЙЬО , БЪЛГАРИО МИЛА ЗАМЯ НА ГЕРОЙ ОТ САЩ
ТЕ ИСКАТ СВЕТЪТ ДА ВЛАДЕНЯТ, НО РУСИЯ НАМА ДА ИМ ДАДЕ !
-
Наскоро публикувахте нещо, което нарушава политиките на Facebook, така че използването на тази функция беше временно блокирано за вас. За повече информация посетете Помощния център.

За да предотвратите бъдещо блокиране, се уверете, че сте прочели и разбрали Стандартите на общността на Facebook.
Блокирането ще продължи още 30 дни.

Ако мислите, че това не нарушава нашите Стандарти на общността, уведомете ни.
-
КОЛКО СА ИНТЕЛИГЕНТНИ
-
Съобщението ви не може да бъде изпратено, защото включва съдържание, което други хора във Facebook са докладвали като обидно.други хора във Facebook са докладвали като обидно.
-
ЕТО МОЯТА СТРАНИЦА, КОЯТО Я СПИРАТ И НЕ ЕДИН И НЕ ДВА ПЪТИ
И МНОГО ПЪТИ И В ШВЕЦИЯ СА МЕ СПИРАЛИ ?
ТОВА СА ПО-ЛОШИ И ОТ ФАШИСТИТЕ ОТ ?КРИСТАЛНАТА НОЩ?
ТЕ РУШАТ ВСИЧКО БЕЗ ПРАВО ПИСАНО В ООН ДО СЕГА !
-
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076307143310
-
КОГО НА УВЕДОМЯВАМ СВИНИ ЮДЕЙСКИ
ТРЪГНАЛИ ДА УБИВАТЕ ПО СВЕТА
ТРЯБВА ДА ИМА ОТПОРА СРЕЩУ ВАЦИ
ВИЕ, СТЕ КРЪВОПИИЦИ НА НАШИЯ СВЯТ !
-
ПОВЯРВАХМЕ МНОГО НА СВОБОДНАТА СТАТУЯ
СЪС СНЕЯ ЗАБЛУЖДАВЕТЕ ТОЗИ МИРЕН СВЯТ
ВИИ, СТЕ ЮДЕЙСКИ СВИНИ ОТ КЛАДА
ГОРЯЩИ ХОРА ОТПЪРВИЯ ЛАГЕР ЗА СМЪРТТА !
-
ПОЛИЦЕЙСКИЯ ФЕЙСБК КОЙТО МИ Е НАПРАВЕН С УЧЕБНА ЦЕЛ РАБОТИ !
-

-
СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2015&id=10078&p=statiibg&title=%CC%CD%C5%CD%C8%DF+%C7%C0+%D1%DA%C4%C5%C1%CD%C0%D2%C0+%D0%C5%D4%CE%D0%CC%C0+-+%D0%C5%D4%C5%D0%C5%CD%C4%D3%CC+...
-
05.12.2022 ? ВРАЦА ? БЪЛГАРИЯ ? ПО СВЕТИ САВА СТАВА ТАЗИ ?СЛАВА ЗА СВОБОДА?
-
https://www.hera.bg/s.php?n=360
-

 6 
 on: December 05, 2022, 03:27:38 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
СТЕФАНЪ Д-Р Д ЧОЛАКОВЪ
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10725&p=poetbg&title=%CB%D3%C4%C8%D2%C5+%C8+%C0%C7+%C4%CE+%D2%DF%D5+%3F+%21+1878+-+2022
-
ГРАЖДАНИН И НА КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ ДОРИ И НА ЕВРОПА, НО НЕ ЗНАЯ ДАЛИ МЕ ВОДЯТ ЗА БЪЛГАРИН ?
-
-
В ЮДЕЙСКИЯ ?ФЕЙСБУК? СА МЕ СПРЕЛИ СЪС СЛЕДНАТА ФОРМУУЛИРАВКА !
-
ХАЙЛ-ЛЕЛЕ ? УЙЬО , БЪЛГАРИО МИЛА ЗАМЯ НА ГЕРОЙ ОТ САЩ
ТЕ ИСКАТ СВЕТЪТ ДА ВЛАДЕНЯТ, НО РУСИЯ НАМА ДА ИМ ДАДЕ !
-
Наскоро публикувахте нещо, което нарушава политиките на Facebook, така че използването на тази функция беше временно блокирано за вас. За повече информация посетете Помощния център.

За да предотвратите бъдещо блокиране, се уверете, че сте прочели и разбрали Стандартите на общността на Facebook.
Блокирането ще продължи още 30 дни.

Ако мислите, че това не нарушава нашите Стандарти на общността, уведомете ни.
-
КОЛКО СА ИНТЕЛИГЕНТНИ
-
Съобщението ви не може да бъде изпратено, защото включва съдържание, което други хора във Facebook са докладвали като обидно.други хора във Facebook са докладвали като обидно.
-
ЕТО МОЯТА СТРАНИЦА, КОЯТО Я СПИРАТ И НЕ ЕДИН И НЕ ДВА ПЪТИ
И МНОГО ПЪТИ И В ШВЕЦИЯ СА МЕ СПИРАЛИ ?
ТОВА СА ПО-ЛОШИ И ОТ ФАШИСТИТЕ ОТ ?КРИСТАЛНАТА НОЩ?
ТЕ РУШАТ ВСИЧКО БЕЗ ПРАВО ПИСАНО В ООН ДО СЕГА !
-
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076307143310
-
КОГО НА УВЕДОМЯВАМ СВИНИ ЮДЕЙСКИ
ТРЪГНАЛИ ДА УБИВАТЕ ПО СВЕТА
ТРЯБВА ДА ИМА ОТПОРА СРЕЩУ ВАЦИ
ВИЕ, СТЕ КРЪВОПИИЦИ НА НАШИЯ СВЯТ !
-
ПОВЯРВАХМЕ МНОГО НА СВОБОДНАТА СТАТУЯ
СЪС СНЕЯ ЗАБЛУЖДАВЕТЕ ТОЗИ МИРЕН СВЯТ
ВИИ, СТЕ ЮДЕЙСКИ СВИНИ ОТ КЛАДА
ГОРЯЩИ ХОРА ОТПЪРВИЯ ЛАГЕР ЗА СМЪРТТА !
-
ПОЛИЦЕЙСКИЯ ФЕЙСБК КОЙТО МИ Е НАПРАВЕН С УЧЕБНА ЦЕЛ РАБОТИ !
-

-
СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2015&id=10078&p=statiibg&title=%CC%CD%C5%CD%C8%DF+%C7%C0+%D1%DA%C4%C5%C1%CD%C0%D2%C0+%D0%C5%D4%CE%D0%CC%C0+-+%D0%C5%D4%C5%D0%C5%CD%C4%D3%CC+...
-
05.12.2022 ? ВРАЦА ? БЪЛГАРИЯ ? ПО СВЕТИ САВА СТАВА ТАЗИ ?СЛАВА ЗА СВОБОДА?
-
https://www.hera.bg/s.php?n=360
-

 7 
 on: November 25, 2022, 08:08:00 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ЩЕ ГИ НА-СТИГ-НЕ-МЕ КИТАЙЦИ - ТЕ,
ГО-в-НЯ-НКАТА ПО ШИРОКИЯ СВЯТ!
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=11000&p=poetbg&title=%D9%C5+%C3%C8+%CD%C0-%D1%D2%C8%C3-%CD%C5-%CC%C5+%CA%C8%D2%C0%C9%D6%C8+-+%D2%C5%2C+-+%C2+%C3%CE-%E2-%CD%DF-%CD%CA%C0%D2%C0+%CF%CE+%D8%C8%D0%CE%CA%C8%DF+%D1%C2%DF%D2%21
-
ЩЕ ГИ НА-СТИГ-НЕ-МЕ КИТАЙЦИ - ТЕ,
НО СЕ МОЛЯ ДА НЕ ГИ ЗАДМИНЕМ ИЗ ВЕДНЪЖ
ЗАЩОТО ЩЕ НИ ВИДЯТ ГОЛИЯ НИ ГЪЗ ?
-
ТАКА ГОНИХМЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ
НО ТЕ ПРО-ПАДАТ В БЕЗНА ИЗ-ВЕДНЪЖ
ЖЕЛАЯТ ДА СА ГОСТ-ПОД ДАРИ НА СВЕТЪТ
-
ВОЙНИ ВОДЯТ, КАКТО КАЗВА ДЖИМИ КАРТЪР
НЕ ВЕДНЪЖ, А КИТАЙЦИ-ТЕ ?СО КРОТКО И СО БЛАГО?
ПО БЪЛГАРСКИЯ ТЕРК, ИЗВЕДОХА ДУШИТЕ МИЛИ
И МИНАХА СЪС ВЕКОВЕ ПРЕД ТЕХ !
-
НА БЪЛГАРСКАТА ПАПЛАЧ  ОСТАНА ДА Е РОБ
КАКТО ДОСТОЕВСКИ ЩО Е КАЗАЛ
?ЛИБИРЕЛИТЕ ЩЕ ЛЪСКАТ НА ?ГОСУДАРЯ САПО,Г-ОУ?
-
КАЛНИТЕ ЦЪРВУЛИ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВЯТ
ПРЕДИ ДА ВЛИЗАТ ВЪВ ГРАДО, А КИТАЙ ЩЕ ГО НАСТИГНЕМ
КОГАТО ПОГЛЕДНАТ СИ ГЪЗО !
.-
Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
-

https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11000
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11000>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10999
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10999>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10998
-
<img src= https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10998>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10997
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10997>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10994
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10994>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=A%CD%C0%D2%CE%CC%C8%DF%20%CD%C0%20%CF%CE%CB%C8%D2%C8%D7%C5%D1%CA%CE%D2%CE%20%D3%C1%C8%C8%D1%D2%C2%CE&p=bg_roman&title=A%CD%C0%D2%CE%CC%C8%DF+-1-+%CD%C0+%CF%CE%CB%C8%D2%C8%D7%C5%D1%CA%CE%D2%CE+%D3%C1%C8%C8%D1%D2%C2%CE+%CD%C0+%D1%F2%E5%F4%E0%ED%FA+%C4-%F0%FA+%C4%E8%EC%E8%F2%F0%EE%E2%FA+%D7%EE%EB%E0%EA%EE%E2%FA+-+1981
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&p=poetbg&title=%D5%C0%C9-%CA%D3++%D1%D2%C8%D5++%C7%C0+%C2%C5%CD%D6%C8+%CC%C8%D6%C5%C2+%21
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&title=%D1%CF%CE%D0%D2%2C+%D2%C8+%D1%C8+%CC%C8%D0+%C8+%CF%D0%CE%CF%C0%C3%C0%CD%C4%C0+%CD%C0+%C8%CC%CF%C5%D0%C8%C0%CB%C8%C7%CC%C0+%C8+%C2%CE%C9%CD%C0%D2%C0+%21+%D7%CE%C2%C5%D7%C5%D1%D2%C2%CE%D2%CE+%D1%C5+%CD%D3%C6%C4%C0%C5+%CE%D2+%CC%C8%D0+%21
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10984
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10984>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10688
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10688>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10701
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10701>
-
-
http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
-
<img src=http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474>
-
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10563
-
<img src=http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10563>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10698
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10698>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10687
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10687>
-
https://www.facebook.com/watch/?v=725150891505262
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?p=poetbg
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE%202022%20%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5&id=10720&p=knigi&title=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE-2-2022+%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5-+%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE-2-2022+%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5-+%22%C7%C0%C4%CE%D7%CD%C8+%D0%C5%CF%CE%D0%D2%C0%C6%C8+%C7%C0+%C7%C0%D2%C2%CE%D0%C0%22+-+%C5%D1%C5+-+%22%C6%C0%CB%C1%C0+%D1+%CA%CE%CF%C8%DF+%22%D3+%CD%C0%D1+%C8+%D7%D3%C6%C1%C8%CD%C0%22%21
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10720.pdf
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10969
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10969>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10970
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10970>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10974
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10974>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10975
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10975>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10697
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10697>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10977
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10977>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10978
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/109787>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10978
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10978>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10979
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10979>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10980
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10980>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10981
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10981>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10981
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10981>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10984
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10984>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10985
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10985>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10987
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10987>
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10989
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10989>
-
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/800/202210/1666787553-asdadsadasda.jpg
-
<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/800/202210/1666787553-asdadsadasda.jpg>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10991
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10991>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10990
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10990>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10995
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10995>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10996
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10996>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10997
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10997>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10998
-
<img src= https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10998>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10999
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10999>
-
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11000
-
<img src=https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/11000>
-
-

25 ноември 2022 ? ВРАЦА ? БЪЛГАРИЯ


 8 
 on: November 22, 2022, 09:22:28 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
През следващите седмици и месеци германците завладяват огромна територия. Хитлер изглежда е на път да смаже Съветския съюз и да създаде нацистка империя в Източна Европа. Това беше най-великият и най-арогантен момент на Третия райх.+
-

      Стефан Янев влезе в "Ергенът", получи медал за храброст
      Каза на момите да не говорят мръсни думички ? ЦИТАТ- СТЕФАНЪ Д-РЪ ДЪ ЧОЛАКОВЪ
      -
      https://www.segabg.com/hot/category-then/stefan-yanev-vleze-ergenut-poluchi-medal-za-hrabrost
      -
      Нещо необяснимо се бута в мен
      И питам народа за отговор свещен :
      ?ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА НЕ СИ ХОДИЛ ВОЙНИК,
      И ДА КОМАНДВАШ ГЕНЕРАЛ МИНИСТЪР НА ВОЙНА ??
      -
      Питам Ви другари мили
      Може ли Бай-Дънов да нарежда ни от САЩ
      И всички курове, мирно да стоят
      Викайки ?УРА?, слава ша по-БЕДИМ с лай-НА !
      -
      Във Украйна се води война коварна
      Хирургическа ОПЕРАЦИЯ с врага потайна
      Това е руски термин за хвалба
      Войната е е термина на НАТО, пак хвалба !
      -
      Войната обикаля градове села
      Сее смърт както в Сърбия, Сирия, Ирак и Либия
      Но там била войната чиста с неутрони
      Но загинаха в ОПЕРАЦИЯТА ХИЛЯДИ ? МИЛИОНИ !
      -
      Това е новия световен ред
      Пропаганда с мирни средства за прогрес
      Ние сме за мир и носим,е война
      Другите са за война носещи мира !
      -
      Как беше Ботевия стих
      ?ПЛАЧЕТЕ КУРВИ ЗА ПАРИЖ
      СТОЛИЦАТА НА РАЗВРАТА ?
      И УБИВАТ В КИЕВ И УКРАЙНА
      ХОРА ПО ЗЕМЯТА !
      -
      Който победи ще тури ред
      Съдът на правдата ще тържествува
      Кой убивал е собствения си народ
      С фашистки знаци ? ГЕНОЦИД НАРОД !
      -
      МЛАДИТЕ ВОЙНИЦИ ГИ УБИВАТ
      СТАРИТЕ БОЙЦИ СЕ СКРИВАТ
      НО КИРЧО НЕ ХОДИЛ И ВОЙНИК
      НО СТАНАЛ Е МАРШАЛ БЕЗ АРМИЯ "УРА" !
      -
      ЕС издирва годни съветски изтребители за Украйна?
      НОВА ВОЕННА СОЛИДАРНОСТ
      ВМЕСТО ТРАКТОРИ КОМБАЙНИ ЗА НАРОДА ДА СЕ ХРАНИ?!
      -
      За никакви български самолети за Украйна
      не сме поели ангажиментИ,
      обяви премиерът Петков ? НА-ПЕТ ?!
      ВИДЕН Е ХОДИЛ В САЩ НА ГУРБЕТ !
      -
      https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/es-izdirva-godni-suvetski-iztrebiteli-za-ukrayna
      -
      -
      СЛАВА НА ДРУГАРКАТА ФОН ЛАЙ-НЕН
      ТЯ ЩЕ ПРАТИ ДЕЦАТА СИ ДА ГИ УБИВАТ
      И ЩЕ ВИКА БРАВО НА ЕС - КОМБИНА
      НИ СМЕ ОТ НАТО И ОТ САЩ ? О,ЛЕ ?!
      -
      ЕКШЪН В ПИК ТV: Ива Николова в търсене на истината за оставката на Стефан Янев - военният министър се покри (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) - Информационна агенция ПИК      -
      https://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%82v-%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD-%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D0%B2---%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC-news1088495.html
      -
      СЕГА ПО ЗАПОВЕД НА ЩУКАТА, ЩЕ ПОДАРЯВАТЕ, САМОЛЕТИ, КОРАБИ, ПОДВОДНИЦИ И ХОРА ДА СЕ БИЯТ ЗА НАШИТЕ ОТ САЩ И ЗАПАДНИТЕ КУРВИ
      НАТО? ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ? КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
-
https://popularhistoria.se/krig/andra-varldskriget/midsommarkrisen-1941
-
https://images-bonnier.imgix.net/files/phi/production/2021/07/29105630/per-albin-hansson-statsminister-UWJHYHr2wnKruQEjRhmxwg.jpg?auto=compress,format&w=1024%201024w
-

След това стана по-зле. Генералната атака срещу Съветския съюз, операция ?Барбароса?, се забави през късната есен, спря през зимата и беше последвана от години на възможно най-кървавите офанзиви от двете страни, докато през 1945 г. Червената армия на Сталин успя триумфално да окупира бомбардиран... извън Берлин.

-
КОПИРАЛ
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&p=poetbg&title=%D5%C0%C9-%CA%D3++%D1%D2%C8%D5++%C7%C0+%C2%C5%CD%D6%C8+%CC%C8%D6%C5%C2+%21
-
СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАОВЪ
-
https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10724&p=poetbg&title=%CA%C0%CB%CD%C8%DF%D2+%CA%D3%D6+%84%CA%C8%D0%CE%93+%D1++%C1%C0%C9-%C4%C0%CD+%CD%C0+%C1%C0%C9%D0%CE+%21
-
22.11.2022 - ВРАЦА

 9 
 on: April 10, 2022, 12:27:33 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ТАЗИ СТРАНИЦИ ПРИ МЕН СЕ ОТВАРЯТ !
ИМА ЛИ ЦЕНЗУРА В ?СКАНДАЛНО?, ЗАЩОТО ДРУГИТЕ СНИМКИ НЕ СЕ ОТВОРЯТ И СЕ ПРАВИ ЗАКРИВАНЕ ОТ СВЕТОВНИЯ ИНТЕРНЕТ !
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/forum/index.php?topic=1446.0&fbclid=IwAR0riiXoh-3jxpe5ADPK62JSXketqGdXz8JkVZetf5mD-AOt9SOnmFeS-zo
-
http://stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2013&id=9576&p=artiklarse&title=Christians+against+Jewish+Manipulations+Empire+%2C+Alfred+OLSEN-s+channel+Holy+War%3A+-+STEFAN+D-R+D+TCHOLAKOV+02.02.2013+SVERIGE
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
10 АПРИЛИИ 2022
12 ЧАСА 22 МИНУТИ - ВРАЦА

 10 
 on: March 12, 2022, 02:55:31 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
   ФОЛКЕТ БЕРНАДОТ И СПАСЯВАНЕТО НА ЕВРЕЙ И ЦИГАНИ ВЪВ ХОДА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10740&title=%D4%CE%CB%CA%C5%D2+%C1%C5%D0%CD%C0%C4%CE%D2+%C8+%D1%CF%C0%D1%DF%C2%C0%CD%C5%D2%CE+%CD%C0+%C5%C2%D0%C5%C9+%C8+%D6%C8%C3%C0%CD%C8+%C2%DA%C2+%D5%CE%C4%C0+%CD%C0+%C2%D2%CE%D0%C0%D2%C0+%D1%C2%C5%D2%CE%C2%CD%C0+%C2%CE%C9%CD%C0+
 
-
 
      -
ШВЕДСКИТЕ ДИПЛОМАТИ УСПЯВАТ ДА ИЗМОЛЯТ ШВЕЦИЯ ДА СПАСИ С 100 МАЛКИ БЕЛИ АВТОБУСИ ЕВРЕЙ И ЦИГАНИ ОТ ГЕРМАНСКИ КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ И ЛИЧНО ФОЛКЕТ БЕРНАДОТ, ЧЛЕН НА КРАЛСКАТА ФАМИЛИЯ И ВОДАЧ НА ШВЕДСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪС Е ПЪТУВАЛ ДО ГЕРМАНИЯ ДА БЪДЕ ГАРАНТ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ИМ !
-

           -
      В СРАВНЕНИЕ НА СЪВРЕМЕННИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА САЩ ДЕМОКРАЦИЯ В УКРАЙНА И СВЕТА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА БИОЛОГИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ !
      РАЗОБЛИЧЕНИЯТА ИДВАТ ОТ РУСКАТА АРМИЯ ЗАВЗЕЛА САЩ ЛАБОРАТОРИИ В УКРАЙНА И ВЗАИМНИТЕ ОБВИНЕНИЯ НА САЩ И УКРАЙНА КОЙ ГИ Е ПОЛЗВАЛ И КАКВИ ВИРУСИ СА РАЗПРОСТРАНЯВАЛИ !
-
      -
   МОИТЕ СЪМНЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПНИКА БИЛ ГЕЙТС И ЮДЕЙСКА МАФИЯ С ЦУКЕРБЪРГЕР ОТ ?ФЕЙСБУК? СЕ СБЪДВАТ ? ЕТО ИЗЯВЛЕНИЯТА НА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН ? ЦИТИРАМ:
-
ИЗВЪНРЕДНО! ПУТИН: ОЧАКВАМЕ ЗАТВОР ЗА ГЕЙТС И ШЕФОВЕТЕ НА СЗО ЗАРАЗЯВАЛИ ЧОВЕЧЕСТВОТО УМИШЛЕНО
-
https://hroniki.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%b3/
      -
-
https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB-2-1068x659.jpg
-
<img src=https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB-2-1068x659.jpg>
-
      -
      МНЕНИЕ НА КИТАЙСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ С ОБВИНЕНИЯ ДО ООН
      -
     -
Китай иска инспектори на ООН да бъдат изпратени в финансираните от САЩ биолаборатории в Украйна
-
https://hroniki.eu/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%be%d0%bd-%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%b8/
-
-
<img src=https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/768x432.jpg>
-
https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/768x432.jpg
-
Китай иска инспектори на ООН да бъдат изпратени в финансираните от САЩ биолаборатории в Украйна
-
-
https://hroniki.eu/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0/?fbclid=IwAR1S_yh7ElcNWO_7c40Em9f94vFLRvGUjBp5v6wdy99mZBI-n7owfka9Lso
-
-
<img src=https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/1e2f816ff2ab8f1bc9c658155a95ab2c.jpg>
-
https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/1e2f816ff2ab8f1bc9c658155a95ab2c.jpg
-
-
ПРЕДСТАВЯМ ОБРАЗА НА ЮДЕЙСКИЯ ПРЕСТЪПНИК ЦУКЕНБУРГЕР ТОЙ Е РАЗРЕШИЛ ДА ПРАВИ АГИТАЦИЯ ЗА УБИИСТВО СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ. ТОВА СЕ НАРИЧА АГИТАЦИЯ ЗА УБИИСТВО И ГЕНОЦИД. ТЕЗИ РУСНАЦИ КОЙТО СА СПАСИЛИ НЕГОВИТЕ БАЩИ И ДЕДИ ЕВРЕЙ ОТ КОНЦЕНТРАЦИОННИТЕ ЛАГЕРИ.
САЩ СА ЗНАЕЛИ ЗА ГЕРМАНСКИТЕ КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ, НО НЕ НАПАДНАХА ТЕЗИ МЕСТА, ЗА ДА ОСВОБОДЯТ ЗАТВОРНИЦИТЕ ! ИНФОРМАЦИЯ Е ИМАЛО В ПОСОЛСВОТО НА САЩ В ШВЕЙЦАРИЯ И ДРУГИ ИЗВОРИ ЗА ТАЗИ ИСТОРИЯ !
-
https://hroniki.eu/facebook-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bc%d1%8a%d1%80%d1%82-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0/
-
https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/63e040cfd6846d40e3834d6a9ccd0342-366610065.jpg
-
<img src= https://hroniki.eu/wp-content/uploads/2022/03/63e040cfd6846d40e3834d6a9ccd0342-366610065.jpg>
-
 -


Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!